sončnica14 -> RE: ena sobica - 2 otroka različnega spola (26.10.2007 12:37:09)
|
Uf, tole je pa težko kaj pametnega svetovati, brez dolžine, širine, vrat, oken... V kolikor želiš nekoliko pregraditi so zelo pomembna tudi okna (ali je možna takšna vizuelna ločitev na dva dela, da bo v obeh delih dovolj naravne svetlobe). Jaz se sedaj ukvarjam s tem, kako bi uredila dve sobici za dva otroka in sem se tega lotila takole: - najprej sem vse izmerila in si narisala tloris sobic (vse mere, kje so vrata, okna...) - zamislila sem si, kaj želim v sobah nujno imeti (npr. eno omaro za oblačila, nekaj za igrače/knjige, nekaj prostega prostora za igro...) - potem sem v Lesnini vzela prospekte in tipske karte z merami elementov, vseh možnih proizvajalcev - po prospektih sedaj iščem ideje ter kombiniram elemente z merami sobice in izločim vse možnosti, ki niso izvedljive. - tako sem prišla do najboljše kombinacije mojih želja in dejanskih možnosti. Za prihranek prostora imaš na voljo kar nekaj kombinacij, ko je npr postelja dvignjena, pod posteljo omarice ali kaj podobnega. Najbolje da malo prebrskaš tudi po prospektih, kjer lahko najdeš kakšno idejo. -
|
|
|
|