Anuška79 -> RE: Žanova sobica (29.10.2007 1:08:21)
|
Starši prevelikrat pozabljajo, da so v otroških sobah glavni otroci in potem izživljajo svoje želje glede pohištva, barv, likov samo zato da bo sobica "lepa" ampak otroci na vse skupaj gledajo čisto drugače, imajo drugačne predstave in želje. IZVIRNO SPOROČILO: Nalin RR L_P Saj tudi meni ni všeč tak tepih, ampak glede na to da je sobica narejena za Žana, da je narejena za otroka, ki ima pač svoje poglede na lepoto sobice,... Gledam tudi iz vidika otroka-Žana ki se rad igra z avtomobilčki in pelje avtomobilčke po cesti,... Tukaj moram enostavno pozabiti to kar je meni "lepo", meni je važno da tamal uživa v sobi, z nekimi medvedki ali pa z enobarvnim tepihom bi ga mimo usekala. Tudi liki ki sem jih narisala so narejeni po Žanovem okusu. Žirafa je Žanu všeč že od novorojenčka, zato je tudi glavna v sobi, žabice so mu tudi zelo in,... Vse kar je narejeno v sobici je narejeno po meri Žana in ne po moji meri. Starši prevelikrat pozabljajo, da so v otroških sobah glavni otroci in potem izživljajo svoje želje glede pohištva, barv, likov samo zato da bo sobica "lepa" ampak otroci na vse skupaj gledajo čisto drugače, imajo drugačne predstave in želje. Sama sem na začetku razmišljala, če bi mu Pujevo deželo narisala, pa sem se potem vprašala če bi bilo Žanu to všeč in moj odgovor je bil da ne, čeprav mi je pu luškan lik in oh in sploh cortkan,... Žanu je brez pomena,... No samo toliko za razlago, da boš vedela kaj sem mislila s tepihom. Ne bi mogla bolje napisat. Pri nas imamo ribice in morsko dno na stenah, na tleh pa tale grozni tepih (meni pač ni všeč), a mali ga obožuje. Pa naj ga ima. In... lepa sobica. Najlepše so sobice, ki jih sami naredimo po željah otrok.
|
|
|
|