bučkabb -> RE: za tiste,ki stanujete pri taščah (26.10.2007 10:33:57)
|
[ Te lahko vprašam nekaj, če vsi hodite v službo, kdo dejansko potem skrbi za obe babici (no edino če mata ti pa mama izmensko delo pa ena prevzame skrb dopoldan druga pa popoldan) Tudi jaz sem nekdaj tako razmišljala kot ti, ampak danes vem da je drugače, da se ne bom ponavljala preberi moj prejšnji post. Starši se sami odločajo ali bodo imeli otroke in koliko jih bodo imeli. Ti otroci niso krivi, če so se oni zaradi tega morali marsičemu odrečti, saj niso prosili, da pridejo na svet. Starševska dolžnost je da skrbijo za otroka tako telesno kot duševno, če tega ne delajo se jim otroka (naj bi se jim) odvzame. Otrok ni odgovoren za starše, prav tako nikjer ni zapisano, da si dolžan pustiti službo (dandanes ko jo že itaq težko dobiš) in ostaneš doma ter skrbiš za svoje starše. [/quote] ne obe z mamo hodma v službo, s tem da ma mama službo v bolnišnici in dela na tri smene, če je zjutraj jaz pred službo poskrbim za njiju, ko začnem šele ob 8, če je popoldan sem jaz tak zvečer doma in tako naprej. tud glede kosila in podobnih opravil je enako, tista ko ma čas oz. ko je prej doma poskrbi še za ostale. vam povem da se vse da če se hoče. maš prav da nismo dolžn skrbet za starše sam če bi vsi tak razmišlal ko ti pol bi ne blo nič otrok na svet . sej otro nimaš zato, da maš kaj delat in za kirga skrbet., je pa samoumevno da če jih imaš jih boš tud prskrbel. jaz sam rečem tako, hvalo bogu če vam bo vsem tak v življenju postlano, da vam ne bo treba za nobenga skrbet na starost in da vi ne bote dobenmu v breme. jaz tud ne bi od otrok zahtevala, da bodo skrbel za mene na starost, sam bom pa zelo vesela, če mi bo uspel vzgojit otroke tako, da bodo čutl neko pripadnost in jim bo mar kaj se doaja z mano ko bom stara, oz. ko bom potrebovala pomoč. sej dones ni rečen da jo potrebuješ šele ko boš star, lahko je to že jutri.
|
|
|
|