prvi test za alergijo (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Alergija

Sporočilo

*karina* -> prvi test za alergijo (25.10.2007 15:41:01)

Naroceni smo na prvo testiranje, zanima me ne kaj testirajo prvic in ali lahko za kako stvar prosis, da testirajo, ki se ti zdi verjetna, npr. citrusi? In kaj ce na prvem testu ne ugotovijo nic, sledi nalslednjic na druge stvari?
Koliko casa traja testiranje in kdaj so rezultati?
Hvala za odgovor in lp

*karina* -> RE: prvi test za alergijo (25.10.2007 15:43:49)

pa se nekaj me zanima, ali je atopicni dermatitis povezan z alergijo ali je to samo pojav na suhi kozi in nima z alergijo oz. hrano veze?

ciciban -> RE: prvi test za alergijo (25.10.2007 18:58:09)

Celotno testiranje traja okoli 20 min.Testirajo na 20 najpogostejsih alergenov.Vseh se ne spomnim...med njimi so-jajca,prsice,arasidi,trave,med,breza,plesni,leska,jelsa....
Ko rezultati pokazejo na kaj si alergicen,pa dobis se razpredelnico navzkriznih alergenov.Npr-brezi podobno strukturo imajo:paradiznik,krompir,jajcevec,paprika,cilij,jabolka,breskve,marelice,jagode,cesnje,mandlji,hruske,slive,crni ribez,koper,lustrek,lesniki,...in vsi ti lahko sprozijo alergijo-ni pa nujno

rožica81 -> RE: prvi test za alergijo (25.10.2007 21:56:21)

Kje pa opravljajo takšno testiranje - na 20 alergenov? Midva sva bila na Jesenicah in so ga testirali samo na tista živila, ki sem jih jaz predlagala [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] To so bili kožni testi. Potem so mu pa še kri vzeli.

Natali07 -> RE: prvi test za alergijo (26.10.2007 8:48:04)

Tudi nam so na jsesenicah testirali cel kup alergenov, vendar večino tistih ki sem jih jaz omenila in dodali še nekatere splošne, kar je že jedel oz. česar sploh še ni probal.
Mislim pa da je odvisno od starosti otroka. Kajti prvič (pri 3 mesecih) so delali teste samo na mleko in jajce in še kakega, ki sem ga omenila, da mu dela težavo.

Anonimen -> RE: prvi test za alergijo (26.10.2007 10:38:05)

Pr nas so tamali testirali v LJ samo mleko in jajce. Me ni noben nič vprašal, če kaj predlagam, pa se ji koža en mesec po dieti brez mleka ni čisto nič popravila. Me je blazno skrbelo, da nismo kaj spregledali, tako, da smo nazadnje šli na bioresonanco. Tud za tamalga mam zdej napotnico samo za jajce in mleko. Nč jasn[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] 

ciciban -> RE: prvi test za alergijo (26.10.2007 19:47:33)

Jaz sem bila na Golniku.Me tudi niso nic prasali na kaj naj me testirajo,razlozili so mi,da me bodo testirali na 20 najpogostejsih alergenov.

Stran: [1]