Gina
|
Berem že nekaj dni tele poste o Postojni, pa isto se piše v temi Spanje ponoči v porodnišnici.... To kar pišeš, Erika, o svoji izkušnji, sem sama doživela na svoji koži 2x v Ljubljani in če si nekaj podobnega doživela v Postojni z lahkoto razumem tvoje sovraštvo. Jaz se ravno zato Ljubljanski porodnišnici niti od daleč ne morem več približati! Gnusi se mi. Prvič so me celo pozabili pogledati dobro in niso opazili, da sem si strgala maternični vrat, zato sem imela pri naslednjih dveh porodih zarastline in se nisem mogla do konca odpreti, so me morali dvakrat na roke odpirati in na silo strgati - spet. Poleg tega 4 ure niso ugotovili, da otrok leži narobe obrnjen!!! So rekli, naj malo potrpim, jaz sem pa od bolečin bruhala. Potem so hoteli delat vakum....Pa CTG- jev je zmanjkalo, nas je bilo preveč tisti dan...Vsake pol ure je malo poslušala srček, če še dela. Sem prosila za EA - je rekla, da se mi je zmešalo, da to pa že ne (bilo je 6 let nazaj), da tega pa še dolgo ne bodo imeli (pa so že takrat imeli za VIP osebe, to dobro vem). Na oddelku so pa ravnali z mano identično, kot opisuješ ti Postojno, samo da so se drli nate še ponoči, če je tvoj dojenček slučajno jokal, ker najbrž jim je šel na živce, pa niso mmogle spati ali kaj?! Res mi je žal, da se ti je to zgodilo, nikomur se ne bi smelo!!!!! Kaj pa mislijo, da smo eni roboti, ali kaj! Sama sem imela v Postojni srečo. Res so lepo ravnali z mano in z otročkom tudi, ni bilo senca Ljubljane. Pa je šlo pri porodu vse narobe - nisem se odpirala, spet so mi morali strgat maternični vrat, otrok je imel 2x zavito popkovino okoli vratu, vsakič ko je ven pogledal, ga je potegnilo nazaj...., pa še posteljica ni hotela ven...ampak so vse zelo spretno in hitro izvedli, zašili so me bp, še nikoli tako lepo, otroček je prišel zdrav na svet. Jaz imam lep spomin. Šla sem pa tja ne zato, ker jo tako hvalijo, ampak ker stanujem ravno med Po. in Lj. Zdi pa se mi da je stvar taka: če kupuješ avto imaš več možnosti, da se ti pokvari Clio kot Ferrari, žal je tudi pri porodnišnicah tako, da imaš vedno možnost, da se obnašajo kot da si v Kongu ali pa na Švedskem! :sloncek: Drži se in res ti želim in vsaki, ki gre rodit, da bi ji bilo tam vsaj udobno in da bi bili z vsako prijazni in strokovni. Punce ne smemo si dovolit, da z nami delajo kar jim paše. P.S.: Žal mi je, ker jih takrat, ko se mi je to dogajalo nisem dala v časopise, medije. Saj si najbrž prebrala na Spanje v por. Po drugi strani si pa slišala, da nekatere menijo, da je treba pač malo potrpet!!! Dokler bo kakšna to mislila, ne bo boljše. Pa pa:)
|