oka -> RE: Na pomoč! Ose... (25.10.2007 13:46:21)
|
Pri nas imamo čisto enake probleme. Podstrešno stanovanje, polno os. Vsak dan jih pobijem sigurno več kot 10. Zadnjič sem prišla domov in jih je bilo na strešnem oknu 6, na oknu v dnevni sobi 4 in v kuhinji še 4, da o tistih, ki jih je pokončal pes in so me čakale lepo na tleh ne govorim. Pa še popoldan je kar naprej nekaj brenčalo in je mala madam vpila na vsake toliko: "Maamiiii muuuhaaa!" Se mi je tudi že naredilo, da ko sem kuhala, da se mi je naenkrat ena znašla v omaki za makarone. So pa tele ose, ki zaidejo k nam v stanovanje čisto švoh in zblojene. Nekatere pa so tako velike, da sem že mislila, da imamo sršene. Zgleda, da iščejo toploto, in prostor, da bi si zgradile gnezdo. Naše imajo gnezdo nekje pod streho, do katere pa ni dostopa razen s pomočjo lestve ali pa skozi okno v dnevni sobi pa še to na štriku. Se je naš odločil, da jih bo pošprical zvečer, ko naj ne bi bile več aktivne, samo mene vseeno skrbi, da ne bi bilo kaj narobe. Me pa zanima, če pri nas obstajajo take službe, ki preganjajo to nadlogo.
|
|
|
|