"Čistilci" vode (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Gospodinjski nasveti

Sporočilo

2 Sraki -> "Čistilci" vode (25.10.2007 12:48:24)

No že nekaj časa se pri nas odločamo, da bi bilo fino kaj res kvalitetnega kupit. Pa ne ala varianto Brita, ampak zadevo ki jo namontiraš na vodovod. Me zanima če imate kaj takega doma in kako ste zadovoljni z njim.

Sem pa zasledila eno zadevo od waterpik-a; ISTA PURE, se priklopi na pipo in kar dobro prečisti vodo, če ne že kar preveč:
-klor 92%
-pesticide 74%
-trihalomethanes 85% (nevem kaj bi blo to v slovenščini)
-industrijska topila 76%

no kakršn koli predlog dobrodošel

lp

Naty*Taja -> RE: "Čistilci" vode (25.10.2007 13:22:00)

Ja, jaz sem bila tudi navdušena nad temle, ko je en stric prišel to prodajat na dom. Obstaja več variant - manjša naprava za pred pipo, večja za na vstop vodovoda v stanovanje, pa tudi taka za več stanovanj skup. Zadevo ima soseda in po njenih izkušnjah je baje voda dosti bolj ˇdobraˇ, brez kamna...
Je pa tudi druga plat - investicija ni ravno mala pa tudi kasnejše vzdrževanje, pa še če pomisliš, kaj ti bolj škoduje: kamen in ostale zadeve v neoporečni vodi, ali neke nove kemikalije, ki definitivno v teh napravah so?
Mi se še nismo odločli predvsem zaradi denarja...ko pa ta bo, bom pa verjetno še zelo premisla, al se nam splača. Imamo namreč lastno vodo

2 Sraki -> RE: "Čistilci" vode (25.10.2007 13:37:47)

ali neke nove kemikalije, ki definitivno v teh napravah so?

Tole mi da misliti, sama nisem pomislila.

Naty*Taja -> RE: "Čistilci" vode (25.10.2007 14:37:34)

Jaz tudi ne, dokler me ni tast opozoril. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

zverinca -> RE: "Čistilci" vode (25.10.2007 20:37:57)

Ma najboljš brita al pa kej takega, ker se voda čisti čez pesek, ki veže 'sranje' iz vode nase....

Stran: [1]