KRVNI TLAK IN SRČNI UTRIP (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

deily -> KRVNI TLAK IN SRČNI UTRIP (11.12.2004 21:57:54)

Pozdravljene
Sedaj bi vas še jaz prosila za pomoč. Danes ko sem vstala mi je bilo slabo in se mi je vrtelo, zato sem si izmerila pritisk. Pokazalo je 91/63, 90 utripov/min. Pa tudi glavobol me že muči dva dni. Ali mi lahko katera pove, če je to v mejah normale.
Hvala in LP

Deily in :duda:(20t)

princeska Zala -> KRVNI TLAK IN SRČNI UTRIP (11.12.2004 22:44:42)

Pritisk imaš znižan zato se ti je vrtelo. Normalen je 120/60(idealen).V nosečnosti ima veliko žensk nizek pritisk,sploh zjutraj.Navadno se čez dan dvigne.Če se ti pa čez dan še vedno vrti pa raje pokliči G.Lahko pa tudi poskusiš z kavo ,seveda v manjši količini.:kava:
Št. utripov je pa res preveč,sploh za zjutraj,ko še nisi aktivna.Normalno je od 60-80.

lp:rozica:

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (11.12.2004 23:13:19)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

spacey -> KRVNI TLAK IN SRČNI UTRIP (11.12.2004 23:27:32)

Baby Angel...kaj pa pol praviš zame, ki imam normalen pritisk med 95-110/60-85? :zmeden:

Lp; :kuza:

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (12.12.2004 0:19:51)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

beba76 -> KRVNI TLAK IN SRČNI UTRIP (12.12.2004 10:51:19)

Rožmarina v nosečnosti ne smeš, sok rdeče pese pa pomaga pri slabokrvnosti, če pomaga tudi pri pritisku, pa ne vem.
Sama imam ful nizek pritisk 85-90/55-60 (ko nisem :nosecka:, mam tablete), včasih še manj, tak da mi kar doni v glavi in vse kar povem, slišim nekje v globini ušes. Ne vem prav razložit, kakšen je občutek, a morda ga katera pozna.
G mi je rekel, da mi bo mogoče kava malo pomagala (je ne maram lih najbolj:(), pa kakšen kozarec kokakole na dan mi je priporočil - da me malo zbistri, pritiska pa to ne bo dvignilo.

Aja, še to, če kteri doni v ušesih, kot meni...čimbolj se sklonit - glavo dat čimbližje k tlom in izgine, a žal ne ze zmerom. En čas pa je le mir...

Lep pozdrav vsem :nosecka:

*maja -> KRVNI TLAK IN SRČNI UTRIP (12.12.2004 12:19:43)

Jaz imam tudi zelo nizek pritisk 90/50 in se mi včasih začne vrteti tudi sredi dneva ampak kmalu mine. Jaz sem imela tako nizek pritisk v vsaki nosečnosti, in mi G ni nikoli rekla da bi bilo to kaj narobe, pa tudi drugače nimam kakšnih večjih težav zaradi tega. ;)

Janeja -> KRVNI TLAK IN SRČNI UTRIP (13.12.2004 18:10:58)

Men so pa rekli, da rožmarinov čaj v nosečnosti lahko pijem? Eno skodelico zjutraj!
Zdaj pa res ne vem?

Stran: [1]