vaney -> RE: berem in berem pa ne razumem (30.10.2007 13:32:29)
|
Midva sva še mlada, imam 23, mož pa 24 let. Mož ima srednješolsko izobrazbo, jaz pa diplomo in vso potrebno izobrazbo za svoje delovno mesto. Naj povem, da sva že med mojim faksom oba pridno delala, jaz sem hodila v službo v 80km oddaljen kraj, zraven diplomirala z 10, popoldne pa sva zidala hišo. in tudi mož ima do službe 60 km in dela v 3 ali 4 izmenah. Plače pa imava on nekje 700-800 evrov, jaz okrog 1000 in obadva imava 200 evrov kredita, da bo najina hiška še na zunaj lepo zgledala.nihče mi ne bo rekel, da se ne da. najde se pot, če jo le hočeš. tudi meni ni bilo nujno pri 22 diplomirat, naredit hišo in hodit v službo. pa sem. in nikoli mi ne bo žal, ker zato zdaj nekaj imam in lahko uživam. vsak lahko naredi iz sebe, kar hoče, če pa je zraven miljon izgovorov, je pa to druga stvar in si je kriv sam. pa še nekaj: tudi sama delam v šolstvu in ne vem, od kje enim ideja o 1500evrih plače. a je to kakšna nadstandardna šola. mislim, da se večina slovenskih plač giblje nekje med 500-1000 evrov, tisti višje in nižje so pa že izjeme. tako da, če ima nekaj procentov v Sloveiji 2000 evrov plače, še ne pomeni, da jo ima pol ljudi. ker je nima.
|
|
|
|