|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Velika družina
12.12.2004 17:41:13   
KATRCA
Nikoli si nisem mislila, da bom kdaj spadala med t.i. velike družine, pa je naneslo, da imamo štiri otroke. Tega darila ne bi zamenjala za nič na svetu in zato tudi drugače gledam na "velike družine".

Miška je napisala izvrstno in se podpišem pod slehrno njeno besedo.

Dodala bi še to, da me moti, da zaradi nekaj primerov velikih družin, kjer morda otroci res niso deležni vsega, kar si zaslužijo (čustveno in materialno) tako posploševanje. Pa je veliko družin z enim ali dvema otrokoma, kjer tudi ni vse tako kot bi bilo prav, pa to ni predmet debate.

Dejstvo je, da je pogosto manj več, kar pomeni, da veliko otrok (edincev in takih, ki imajo enega sorojenca) ne zna ceniti marsičesa, ne skrbi in pozornosti staršev in ne materialnih dobrin - vse dobijo servirano v (pre)veliki meri.

Tudi sami smo postali prekomot in mislim, da je pogosto to razlog za manjše družine.

Po drugi strani pa bomo dobili mizerne pokojnine prav zato, ker ne bo mladih, ki bi držali pokonci pokojninski sistem, takrat bodo npr. zanj delali tudi moji otroci, se pravi tudi za tiste brez otrok ali tiste z enim.

Tega ne mislim provokativno in tudi to ni razlog, da imamo več otrok. Razlog je v občutku in želji, da bi z možem ustvarila prijeno gnezdo za najine otročiče, jim omogočila dobra izhodišča za življenje in s tem obogatila sebe (česar seveda ne mislim v materialnem pogledu).

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   Velika družina
12.12.2004 18:51:07   
Primoza
Majhno število otrok dolgoročno ne reši mizernih pokojnin, ampak le prenese problem za nekaj desetletij naprej.

Tu je potrebno le racionalizacija porabe, omejitev socialnih transferjev - tudi za razne "otroške", "veliko družinske", "bolniške" in druge dodatke (uh, kako nepopularen izraz, mar ne?) in povečanje individualnega varčevanja v obliki dodatnih pokojninskih skladov.
To pomeni enostavno to, da bo velik del zavarovanja tveganj, povezanih s socialnim statusom, prešel iz države na posameznika.

Državo imamo pač majhno, kar pomeni da je draga, ampak to je pa spet druga zgodba.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   Velika družina
12.12.2004 18:51:44   
ronja5
:bravo::bravo::bravo: Miška!
Ob prebiranju te debate sem se spomnila oddaje o življenju v Indiji, ki smo jo pred časom gledali. Družine spijo kar ob cesti, drug zraven drugega,imajo se radi in kljub težkemu in res REVNEMU življenju se otroci zbujajo nasmejani.
Mi pa hočemo vedno več in več in VEČ... Sva se z mojo Julito potem pogovarjali, ker se je nje zadeva zelo dotaknila. Kar zamišljena je bila tisti dan.
Imam to srečo, da sta moja otroka skromna in znata cenit male stvari. Vedno se zahvalita za darila, četudi so zelo skromna. Sama mislim, da je tako prav. Če samo pomislim, kaj smo naredili iz Miklavža, ki naj bi bil skromen mož?! Nekateri kupujejo vagone dragih igrač in ostale nepotrebne navlake, ki potem leži v kakem kotu.BLJAK!
Raje bi podarili kakšen tolar v dobrodelne namene.
Kar pa se tiče tega, da nekateri živijo na račun države, naj le, če najdejo kakšno luknjo! Kaj pa nam nudi naša ljuba država?
Naj samo povem, da mi je ob odhodu iz bolnišnice pediater povedal, da mi žal ne more napisat recepta za dodatek, ker je občina že porabila ves denar, ki je bil namenjen za prehrano dojenčkov. Baje je bilo objavljeno v dnevnem časopisju. In to sredi decembra, da nam polepšajo praznike. Sramota!!!
Me prav zanima kako se bodo zabavali ob koncu leta občinski možje, verjetno za te namene ni zmanjkalo sredstev.

LP! Ronja

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   Velika družina
12.12.2004 21:50:56   
Gina
Veš kaj Primoža, jaz se pa čisto nič ne strinjam s tabo. Meni je socialna oblika države bila zelo všeč in dokler jaz dajem državi velik procent svoje plače za socialo, se mi zdi prav, da to socialo tudi nekje dobim, ko jo rabim. Nate je tale kapitalizem že dodobra vplival, predvsem v smislu delaj zase, zase in samo zase, pa boš zase tudi imel. Meni je ta miselnost tuja in Amerike ravno zato ne želim imeti v Sloveniji. Imaš pa prav, veliko modernih otrok razmišlja tako kot ti, zato rinemo v to smer. Hudo mi je za otroke, ki bodo morali to miselnost tudi živeti.

LP:)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   Velika družina
12.12.2004 22:06:06   
Primoza
Tudi meni je sociala všeč, vendar pa je problem ločiti zrne od plev. Žal te pleve največkrat preko sociale potegnejo denar iz vsakega žepa, tudi iz mojega in mi na ta način dolgoročno zmanjšujejo socialno varnost.

Ali morda mislite, da država pobira denar in vedno več denarja iz zraka?

Cela EU ima probleme z neučinkovito socialno pomočjo, prevelikimi davki, ki to financirajo, preveliko obremenjenostjo gospodarstva, ki te trasferje sofinancira preko davkov, tako da je to začaran krog.

Volitve so mimo, kmalu bomo mi vsi videli, da je čas populističnih potez mimo in da bodo sledile racionalistične poteze.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 30
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?