Spanje v vrtcu (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Vrtec in varstvo

Sporočilo

denmegy -> Spanje v vrtcu (25.10.2007 8:47:57)

Pozdravljene!

Mena pa zanima, kako je v vaših vrtcih urejeno spanje. Pri nas namreč "morajo" spati vsi - brez izjeme. Torej, če otrok ne more spati, mora pa pri miru ležati. In meni je tega enostavno dovolj. Hčerka je do nedavnega spala in s tem ni bilo težav, zadnje čase pa pravi, da ne more več spati. Potem se seveda premetava in s tem "moti" druge. In kaj stori vzgojiteljica? Grozi... Če ne boš dala mir, bo pa.... Poslušam prijateljico, ki mi pravi, kako pri njih ni nujno spati in kako poskrbijo za otroke, ki ne morejo zaspati...

Slišala sem tudi, da v nekaterih vrtcih dnevno pišejo na oglasni, kaj so tisti dan v vrtcu delali. To se mi zdi dobro (ali pa vsaj, da bi bilo tedensko), ker jaz ne vem, kaj delajo v vrtcu. Otrok pove, kolikor pač pove, pa še tisto je ponavadi za par dni nazaj.

Torej, kako je kaj v vaših vrtcih glede tega?

Prosim za odgovore, da bom lahko svoje mnenje povedala tudi danes na sestanku. Hvala vsem.

tinkamiška -> RE: Spanje v vrtcu (25.10.2007 9:03:21)

Hojla

Pri nas tisti, ki ne morejo spati lahko vstanejo in se igrajo v drugi igralnici, gledajo knjigice ali se igrajo kakšne druge bolj umirjene igre, da niso preglasni, če pa želijo lahko tudi samo malo poležavajo, kakor jim paše, seveda pa morajo paziti, da so tihi, da lahko ostli spijo.
Kaj pa delajo v vrtcu pa nikjer ne piše. Obešajo razne rizbice in slikice, da lahko dobimo vtis, ostalo pa izvemo na roditeljskih sestankih in 1x na mesec imamo govorilne ure, kjer nam podrobno predstavijo našega otročka v vrtcu.

Tinka

viv_ -> RE: Spanje v vrtcu (25.10.2007 9:06:45)

Koliko je pa hčerka stara?

Pri nas (4 leta) tisti, ki želijo spati spijo, ostali imajo pa "umirjene aktivnosti", lahko ležijo, ali pa rišejo, berejo... Skratka nekaj, da je tišina. Je pa ena deklica, ki rabi totalen mir pri spanju, ta gre pa spat v jasli, kjer je obvezno spanje.

Pri nas visijo tedenski načrti dela in tdenski jedilniki na vratih skupine!

*alja* -> RE: Spanje v vrtcu (25.10.2007 9:06:47)

Pri nas spijo tisti ki želijo, ampak tisti ki ne želijo se igrajo v istem prostoru (okrok ležalnikov) in z tem igranjem zbudijo druge. Tako imam vsak dan isti rezultat. Domov dobim nanaspani, ki cel popoldan joka in neve kaj bi sama z sabo. Tako da mi mamice otrok ki spijo se že pritožujemoda naj to nekak uredijo. Naj tudi ostali ki ne spijo, vsaj počivajo na leželnikih al pa naj uredijo mal ločen prostor za otroke ki se igrajo v času spanja. "Tako bo volk sit in koza cela"

Vem pa da nikoli ni dobro za vse strani. Tako da ti kar povej na sestanki svoje mnenje in želje.

MAŠKA -> RE: Spanje v vrtcu (25.10.2007 9:30:16)

Pri nas jim tudi ni treba spat, če ne morejo. Tisti, ki ne morejo spati se igrajo v skupnih prostorih - garderobi. Tako so nam povedali na sestanku, kako pa v resnici to poteka pa ne vem, ker nisem zraven. Naša pride v glavnem domov kar dobro naspana, imamo zvečer celo problem, ker ob 9. še sploh ni zaspana in jo težko spat spravimo.

Mikica -> RE: Spanje v vrtcu (25.10.2007 9:59:43)

Pri nas jim ni treba spati, če ne morejo. Ker imajo ločen prostor za spanje (spalnico), se tisti, ki ne spijo igrajo v igralnici.

Na prvem roditeljskem sestanku pa smo se zmenili, da vzgojiteljica vsak dan na kratko napiše kaj so počeli. Tako smo imeli tudi v jaslih in meni je to všeč.

lukec -> RE: Spanje v vrtcu (25.10.2007 10:03:23)

Pri nas tudi v jaslih ne silijo spati. Tisti, ki ne spijo ponavadi z vzgojiteljico berejo knjigice in se pogovarjajo, tako da ne motijo drugih.

Pikaču -> RE: Spanje v vrtcu (25.10.2007 11:22:03)

Tudi pri nas v vrtcu imamo napisano za vsak dan posebej, kaj otroci delajo v vrtcu, isto velja za jedilnik, ki je objavljen za cel teden vnaprej in visi na oglasni deski v vrtcu.

Stran: [1]