dilema-avtosedež (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroška oprema



Sporočilo


A-N-J-A -> dilema-avtosedež (24.10.2007 22:22:16)

Doma imamo 2,5 letnico in 7 mesečnika.ta velika je težka še ne 12kg ta mali pa še ne 11kg.Mali je v lupinici že čist na knap in ga bom počasi dala v avtosedež skupine I.Ta velika se mi pa zdi še premala za v sedež skupine II/III.
drugače imamo doma dva sedeža en je Romer King ,en pa Maxi cosi sps,ki ga mam jaz v avtu za do vrtca in krajše fure.
Zdaj pa tko ta veliki je MC že skor premajhen v R ima pa še dost placa.Ta malga ne bi rada dala v MC,ker se mi ne zdi tok varen,kot R.V glavnem ne vem kaj naj naredim,a naj kupim še enga R???
Do kdaj ste mele v otročke v sedežih skupine I,Računajte da je moja drobižek???
Saj vem da kompliciram,sva se z mojim že skregala zarad tega[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]




Gina -> RE: dilema-avtosedež (24.10.2007 22:42:44)

Po moje kupi še enega navadnega roemerja ali kaj podobnega, nikakor pa jaz ne bi dala ta velike v sedež še tako znane znamke, ki se pripenja na navadni pas. Če bi dala večjega otroka v avtostol skupine 9-36kg, bi ga jaz dala izključno v takega, ki se pripenja s svojim, pettočkovnim pasom, takega pa znane firme, ki so kao dobre, žal nimajo, sem vse pregledala, ker sem tudi sama iskala. Sem že na to temo pisala, pa kar kopiram:

Če se pripne z navadnim pasom od avta, oz. če nima posebnega pasu v avtostolu, na 5 točkah pripetega, otroka niti slučajno ne bi dala notri. Ti stoli so vsi nevarni, ne glede na teste. Notri dati otroka, ki še nima 18kg, pa ni pametno. Saj navadno se nič ne zgodi, če pa se, potem pa otrok, ki mu v tem primeru po možnosti gre pas malo čez vrat, leti s hitrostjo najmanj 40km/h 15-20 cm naprej in potem še z isto hitrostjo nazaj (kar je hitrost, ki potrga nekatere hrbtne drobne vezi ali mišice, enako se zgodi z vratnimi, spodnji del pasu se zategne z enako hitrostjo v otrokov trebuh, od česar dobi najmanj krvave podpludbe po trebuhu in vsakodnevne preglede z UZ, če nima kakih krvavitev v trebuhu, + z glavico udari toliko, da je možnost fejst pretresa - v primeru bočnega trka je dodatna možnost, da z glavo udari v tisti del naslonjala za glavo, ki trdo štrli ven, kar prinese še hujši udarec). Pri isti hitrosti otroku v avtosedežu s petočkovnim pripenjanjem otroku nič ni. A bi šla reskirat? Na tvojem mestu bi kupila avtostol s pettočkovnim pripenjanjem, ki je od 9-36kg in bo držal otroka. Je pa res take sedeže, ki bi bili kaj zakaj, težko najti pri nas. Ampak se najdejo, če dovolj brskaš.

p.s.: jaz sem ga dobila, se najdejo, le da niso znamke roemer. Ampak kaj ti pomaga najvarnejši od roemerja, če je že stol sam po sebi pol manj varen, kot katerikoli pettočkovni od še tako čudne firme? Samo za denar jim gre, pa jim dol visi, kaj je z otroki pri 18kg telesne teže. Zato ga še niso izdelali pri teh firmah, grem pa stavit, da se čez 5 let ne bo več dobilo stola na zapenjanje z navadnim pasom za tako majhne otroke, razvoj gre vendarle naprej.




SašaR -> RE: dilema-avtosedež (25.10.2007 7:18:38)

Bi komentirala samo tebe Gina: se ne strinjam popolnoma s tvojim prispevkom; jaz menim da je Kiddy life plus/pro zelo dober sedež od 9 -36 kg, pa čeprav je otrok pripet s tritočkovnim pasom. Samo ta pas gre preko mizice pred otrokom in ne direktno čez otroka. Tako da v primeru trka mizica nosi kar veliko vlogo.

Anja tudi jaz imam dilemo kaj narediti. Naša pupa je stara 20 M in ima 11,5 kg. Potrbovala bom še en avtosedež in se še odločam kaj kupiti. Je pa kar velika, tako da so ji ti ki so od 9 -18 kg skoraj premajhni, tako da je odločitev kar težka. Verjetno bomo še malo počakali in videli kako bo čez kak mesec ali dva.
Najraje bi kupila kar tistega od 15 kg dalje.




Naty*Taja -> RE: dilema-avtosedež (25.10.2007 7:37:38)

MEn pa tole od Gine ni čist jasno. Mi imamo za oba Romerja. Za tamalo od 9-18 za tavečjega pa od 18-36. Zdej mi pa ni čist jasno,zakaj nebi bila ta stola varna? Glede na teste so ROmerji od vse naše ponudbe najvarnejši. Smo proučevali vse, ko smo se odločali za nakup. Pa glede na to, da je naš tavečji za svojih 2.5 let velik cel meter in težak 18 kg, menim, da ni premali za tritočkovni pas, ker mu ne gre preko vratu, ampak tako kot nam, ko se pripnemo. V čem je potem problem? A tudi mi nismo varni, kljub temu, da smo zapasani z varnostnim pasom? V tisto oporo za glavo pa po moje ne more tako butat, ker je glava v bistvu not fiksirana, sam prav moraš nastavit. Kakorkoli jaz menim, da tak slabi že ne morejo bit, glede na ocene preizkusov z njimi. Sicer pa upam, da ne bom nikoli zares vedela, koliko ja, in koliko ne sedež varuje moja otroka!

Anja, v tvojem primeru sta otroka verjetno med drobižeki, tak da bi po moje bilo fajn, če kupiš za malega še en sedež, ker očitno bo tavečja še lep čas rabila svojega.




Pikca -> RE: dilema-avtosedež (25.10.2007 11:05:04)

MEn pa tole od Gine ni čist jasno. Mi imamo za oba Romerja. Za tamalo od 9-18 za tavečjega pa od 18-36.
Roemer 9-18 je super, 18-36 pa nima 5-točkovnega pasu. Men je pa logično, da je 5-točkovni pas bolj varen in zihr bi bili tudi mi bolj varni, če bi meli 5-točkovni pas.  Jaz bom za tavelko kupila en malo večji sedež s 5-točkovnim pasom.




Stran: [1]