Zboleli (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


saba01 -> Zboleli (11.12.2004 11:50:20)

oj
mi smo tut bolani,najprej ta starejša Špela,zdaj pa še 3 mesečna Staša.
Kaj lahko dam 3 mesečnemu otroku razen aqa maris za čiščenje noska?Zelo težko diha.Tudi kašlat je začela,ali naj jo odpeljem v dežurno ambulanto.Vročine nima.Prosim za na svete.:((:((
LP,sABINA:((:((




.ču -> Zboleli (11.12.2004 12:39:06)

Ojla!:zaspan:
Res nič kaj prijetna zadava tile prehladi in viroze!Midva s tamaučkom sva že drugič prebolela bronhitis.Če ima Staša suh kašelj raje še malo počakaj z obiskom zdravnika,ker lahko tam še kaj drugega pobere.Če pa se bo začela težko odkašljevati in boš slišala,da ji v prsih "piska",oz.da hrope,jo pa le odpelji na kontrolo.:(
O fiziološki raztopini smo že pisali,kako težko jo je dajati.Pomaga pa kadar se res močno našprica,tako,da gre celo v grlo,da se vse dihalne poti lepo očistijo.To je potrebno izvajati večkrat na dan,čeprav izgleda kot "mučenje".V bolnici mi je to svetoval pediater prejšnji teden,ko sva s ta malim preživela pet dni.
POmaga pa tudi mazilo proti nahodu in prehladu(gorenjske lekarne).Namažeš ga po prsih in med lopaticami in dihalne poti se začnejo odpirati.
Če nima vročine,mislim,da to zaenkrat še ni hudo,je pa res neprijetno,kadar ne morejo dihat.


Čimprejšnje okrevanje obema puncama in lp vsem:sloncek:!












malika -> Zboleli (11.12.2004 13:03:44)

Jaz našega vedno takoj peljem k zdravniku, tudi ko je samo prehlajen. Za nosek dobi Oleovit kapljice(ki se dobijo tudi brez recepta).
Pozorna bodi pa res na dihanje, sploh ponoči. Naš je čez dan samo kašljal, ponoči pa smo že šli na urgenco, ker je komaj dihal-laringitis.




sa -> Zboleli (11.12.2004 17:05:12)

o boge...drzim pesti da boste cimprej zdrave,lp:rozica:




Nina Nana -> Zboleli (12.12.2004 22:22:35)

Meni so dejali naj štejem vdihe med spanjem in če jih bo več kot 50, to pomeni otećkočeno dihanje. V tem primeru naj obiščemo zdravnika, sicer le fiziološka, slezov sirup iz korenin, inhalacije in vlažen zrak.
Moji :miska: sta zelooo dolgo kašljali. Mislim, da 14 dni, brez vročine.

HITRO OKREVANJE IN LP




Stran: [1]