Stefka
|
Lepo prosim za mnenje kaj bi ve storile v mojem primeru. V glavnem mala je stara 16 mesecev. V vrtcu od septembra. V petek ponoči in soboto zjutraj je bruhala, potem nič več. Ima pa rahlo drisko (to pomeni, da sračka recimo dvakrat na dan, res vodeno, ampak dvakrat). Nima vročine, ni sitna, je in pije normalno. Virozo je seveda dobila v vrtcu. Kje je težava? V glavnem v vrtcu so izobesili obvestilo, da imajo v vrtcu to virozo in "priporočajo, da otroci v akutni fazi bolezni (driska) ostanejo v domačem varstvu" in vsak dan, ko pridem ponjo ali jo oddam mi povejo, da ima drisko... Ja halo, pa kaj sem jaz trapasta ali pa jo ima samo dopoldan? Popoldan ali ponoči doma ne kaka. Sploh. Pravi danes vzgojiteljica, da je bila včeraj sitna. Ko sem prišla ponjo je bila ful dobre volje, tudi doma se je ful igrala in se imela fino.. nič sitna, nič. V glavnem, kam naj jo dam? Kateri pediater mi bo pa dal bolniško zaradi tega, ker v vrtcu pravijo, da ima drisko? Pa tudi, menda ne bo doma zato, ker jo je treba dvakrat več previt? S tem, da sama dajem plenice v sobo in ne porabijo nobene več kot ponavadi. Da se razumem, sem velika zagovornica vrtcev in vzgojiteljic, ampak tole se mi zdi pa res smešno. Da bi jo imela doma zaradi rahle driske? Razumem, da jih skrbi za druge otroke, ampak saj jo je tam dobila. Pa kaj naj zdaj dopust vzamem ali kaj? S tem, da sem tudi v službi sama! In ne rečem, če bi bila res bolna, bi z veseljem ostala doma, ampak za tole? Sem prav razkurjena, ker mi delajo slabo vest. Fora je pa še v tem, da sem sama (mojega še tri tedne ne bo) in sem prav v dilemi kaj naj storim. Kaj bi naredile ve? Aja, pa babic ali koga drugega, ki bi jo imel dopoldan nimamo.
< Sporočilo je popravil Eja RR -- 24.10.2007 15:10:46 >
|