potovanje v egipt (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju



Sporočilo


slovenka -> potovanje v egipt (24.10.2007 9:54:25)

punce, jaz bi vas pa prosila za nasvet. Z mojim se odločava o potovanju v egipt za novo leto. Pa preden plačava, bi rada vaše mnenje o tem - sedaj sem šele v 6 t, takrat bom v 14. A mislite, da ni dobro iti? Mislim zaradi hrane pri njih, slišim, da je potnikom pogosto slabo, bruhajo... kakšna cepljenja pa niso predpisana. Šefica mi je svetovala, da naj samo pijem flaširano vodo in ne kake druge, pa bo. Kaj ve mislite?




Suzi* -> RE: potovanje v egipt (24.10.2007 9:58:54)

Midva sva šla pred tremi leti v Hurgado na poročno potovanje. Za dva tedna v hotel s 5*. Bila sem pa ravno na sredini nosečnosti. Ni blo sploh problemov. Imela sva letalo v obe smeri, res si nisva privoščila nehih dolgih izletov z avtobusom, pa striktno sva se držala le ustekleničene vode (tudi za zobe umivat), nisva jedla nič od sadja, zelenjave, ki je bla samo z vodo oprana (ješ tisto kar se da olupit), pa hrano sva jedla res samo v hotelu.
Sva pa ful uživala, ogromno sva snorklala, ker je morje čudovito, pa koralni grebeni in ribice.....krasno. Sicer je res treba bolj pazit nase kot kje drugje, ampak meni ni žal, da sva šla. Bolje takrat, ker z otrokom pa verjetno ne bi šla tja.




Nasy -> RE: potovanje v egipt (24.10.2007 10:03:22)

Uh, težka odločitev, veš..midva sva zaradi moje nosečnosti odpovedala dopust v Črni gori, ki je dosti bližje, ker si res nisva upala reskirat.Tudi zdravnica nama je odsvetovala dopust v tem stanju tja dol. Nikoli ne veš, kaj lahko gre narobe in če imaš tam za pristat v bolnišnici[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] jaz bi razmislila..
Midva sva bila v Egiptu na križarjenju(sicer nisem bila noseča), bilo je fantastično, na srečo noben od naju ni fasal nič, sva pa nabavila njihova zdravila. Edino zadnji dan me je pošteno šraufalo in so mi njihove tablete malo ublažile vse skupaj. Bila sva pa skozi zelo previdna-poila samo ustekleničeno pijačo, še zobe in obraz sva si umivala z vodo iz steklenice. Bodi previdna!




viv_ -> RE: potovanje v egipt (24.10.2007 10:04:53)

Jest bi šla... [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




slovenka -> RE: potovanje v egipt (24.10.2007 10:04:54)

suzi, hvala za nasvet. Jaz bom pa še manj noseča kot si bila ti - midva planirava križarjenje po Nilu, Kairo in Hurgada - in je tudi ladja in hoteli 5*. Si bom zapomnila za sadje - ja, to mi je tudi šefica svetovala - da naj si še zobe umivam z ustekleničeno vodo. Je pa tudi pri nama to v mislih, da ko pride otrok, nekaj let ne bova mogla na take poti, sploh ker si želiva še več [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image]. Če ima še kakšna izkušnje, pa še kar prosim.




Majabo -> RE: potovanje v egipt (24.10.2007 10:05:29)

moja kolegica je splavila
tam se je zastrupila.....

velik jih poznam ki potujejo, nosece so sle tudi na tajsko recimo
egipt pa odsvetujejo

res ne vem....jaz si nebi upala it,sem bolj prpa

ce pa gres, pa ne jej nicesar sumljivega, baje tudi solate ne - ker je oprana z njihovo vodo, ki pa jo ti lahko nebi prenesla.....




slovenka -> RE: potovanje v egipt (24.10.2007 10:08:48)

nasy, zakaj pa vama je odsvetovala ČG?
Jaz pa moram prihodnji mesec službeno v lizbono... pa se mi ne zdi rizično, portugalci imajo tako dobro hrano... edino v afriki še nisem bila. Na avione sem že zelo navajena, mi je čist isto kot vožnja za avtobusom..., tako da ne vidim nevarnosti v 3. mesecu.

Bom pa res rezervirala potovanje raje šele po prvem pregledu in bom vprašala G., kaj meni.




ajtak -> RE: potovanje v egipt (24.10.2007 10:09:10)

Tezko ti svetujem... Jaz sem odpovedala celo porocno potovanje saj vem, da si nebi nikoli odpustila, da bi se moji pikici kaj zgodilo zaradi enega tedna dopusta!
Premisli, Egipt ne bo sel nikamor...




total -> RE: potovanje v egipt (24.10.2007 10:17:35)

Jaz ne bi šla.




scubadiver -> RE: potovanje v egipt (24.10.2007 10:50:14)

Jaz bi tudi šla. Sem bila v egiptu, sicer ne-noseča. nisva imela hotela s 5 zvezdicami, jedla sva ves čas zunaj po gostilnah, brez  solate, s tem da sva bila v mestu Dahab ki je raj za potapljanje in je bolj vas kot kakšno fancy turistično mesto. Pa v 14 dnevih ni noben fasal nič. Res pa je da sva vodo pila striktno iz flaše, tudi sadja ki ga ne moreš olupiti nisva kupovala.
če bosta šla, pazi tudi, da boš pila VSE BREZ LEDU. Led je tudi voda in lahko z njim tud kaj fašeš. In na to ljudje pogosto pozabijo.




Nasy -> RE: potovanje v egipt (24.10.2007 11:04:56)

Zakaj nama je odsvetovala? Saj sem ti napisala, če gre kaj narobe in pristaneš tam v bolnišnici..[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]ne vem, midva sva si takrat privočila to potovanje ravno zato, ker še nisem bila noseča in je bila to moja življenska želja it.. No, kakorkoli, vsak naredi, kakor se mu zdi najboljše. Jaz v take kraje nebi  hodila v tem stanju, drugo pa je, če greš kam drugam, Lizbona je po mojem čisto nekaj drugega..




slovenka -> RE: potovanje v egipt (24.10.2007 11:14:18)

no, jaz sem že bila v ČG in se mi ni zdelo tako, da bi imela kako nezaupanje, v ČG sem bila recimo na najboljši večerji v življenju. Če bi sedaj lahko tako dobro jedla, bi po moje moj [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] bil še bolj vesel [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Po drugi strani pa mi je bilo enkrat v Bruslju tako slabo od hrane... mene ne bi skrbelo, če bi morala zaupati črnogorskim zdravnikom, po moje si naši zdravniki preveč domišljajo, da so dost boljši od recimo ČG, pa ne vem, če je glih tako. Itak pa imamo dost takih, ki so se izšolali po bivši jugi. Jaz nisem mnenja, da je doma vedno vse najboljše, samo previdnost je povsod potrebna in za egipt nimam nekih izkušenj, zato sem vam hvaležna za vaše.




Nasy -> RE: potovanje v egipt (24.10.2007 11:21:20)

No, saj sem rekla, vsak naredi, kakor misli, da je prav. Jaz zase vem, da mi ni žal, da nisem šla v ČG, ker sem potem marsikaj slišala. Upam, da se boš imela lepo, če bosta šla v Egipt in da ne bo nobenih zapletov. Po hrani ti je pa itak lahko slabo tudi pri nas, kjerkoli..gre se samo za to, kje bolj tvegaš..in jaz sem želela tveganje izključit.




slovenka -> RE: potovanje v egipt (24.10.2007 11:27:37)

ja, nasy, saj se sploh še nisem odločila, da greva, iščem informacije..., itak, da bo egipt počakal, samo po eni strani pa je tam toplo... in bi lahko bilo morda koristno tudi za [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] saj je še čas za odločitev, pa 1. pregled še moram dati skozi, je pa dobro imeti čimveč informacij od drugih, kako je tam, da vidim, kakšno je dejansko tveganje. Nasy, pa upam, da si boš potem čimprej izpolnila željo in šla v ČG.




smigli -> RE: potovanje v egipt (24.10.2007 11:32:20)

Že dolgo nazaj sem bila tudi jaz v Egiptu in sem šla prav s strahom, ker so me vsi prepričevali, da je oh in sploh, da bom itak zbolela. Po moje je varno it, sam malo osnovnih pravil se moraš držat. Odvisno je tudi v kak hotel greš, jaz sem bila v 4* in sem jedla sadje in zelenjavo, po naravi imam zelo občutljiv želodec, ampak mi ni bilo nič. S sabo sem imela en kup zdravil, urejeno zavarovanje v primeru, da bi potrebovala zdravnika in sploh ni bilo nobenih problemov. Bolj se je za pazit na izletih, kaj ješ in piješ.
pojdi in uživaj




mama06 -> RE: potovanje v egipt (24.10.2007 11:42:27)

Midva sva šla letos v Turčijo, ko sem bila 4,5 mesece noseča. Nisva bila prvič in ne zadnjič tam in resnično moraš paziti, da ne piješ njihove vode in ledu in da ne ješ koščičastega sadja. Res sva vedno v hotelu s 5 zvezdicami, samo previdnost ni odveč. Do sedaj se še noben ni ne zastrupil ali imel kakšnih težav. Fajn je, da si vzameš s seboj lekadol, ki ga lahko nosečnica vzame in živalsko oglje, če bi se slučajno pojavila driska. No jaz zaenkrat še nikoli nisem nič potrebovala.


Drugo leto, ko bo naš [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] star okoli 7 mesecev, ponovno načrtujeva dopust v Turčiji, ker sva bila z dopustom pri njih vedno zelo zadovoljna in nikoli nisva imela nobenih težav.

Odločitev je pa vajina! Jaz sem vprašala svojo G, če mi odsvetuje dopust, ker sem imela na začetku nevarnost SS, pa je dejala, da dopust kvečjemu pomaga stvari izboljšati, ker menjamo okolje in res moram priznati, da se tako dobro, kot sem se počutila na dopustu, nisem v vseh prejšnjih tednih nosečnosti in ko sem se vrnila domov, sem ponovno dobila nazaj vse tegobe nosečnosti. Tam pa, kot da sem prerojena, pa še [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] je žačel prvič konkretno brcati, tako, da sva ga z atijem lahko že čutila.

Upam, da sem ti kaj pomagala. Posvetuj se tudi s svojo G.






vetrnica -> RE: potovanje v egipt (24.10.2007 11:44:31)

Midva sva bila lani na (verjetno podobnem) križarjenju po Nilu, vendar takrat nisem bila noseča. Mogoče bi malo razmislila tudi o tem, kako boš prenašala potovanje z ladjo.
Opozorila bi te še na ustekleničene vode. Vedno je potrebno preveriti, da je plastenka originalno zaprta. Tudi v trgovini lahko najdeš že odprto in iz pipe napolnjeno plastenko.




sasa79 -> RE: potovanje v egipt (24.10.2007 11:48:58)

Jaz ne bi šla na tvojem mestu. Sma imela tudi midva rezervirano za Djerbo letos junija in sva odpovedala (sreča sma mela riziko odpovedi). Nikoli ne veš kaj je lahko narobe. Sicer pa, zakaj pa z otrokom ne bi mogla it, potem kasneje? No, odločitev je pa itak vajina in če gresta se ful čuvaj.




Suzi* -> RE: potovanje v egipt (24.10.2007 11:58:19)

Ja glede križarjenja bi tud jaz pripomnila, če ti bo mogoče prenaporno, saj je verjetno precej bolj aktivno in z mnogo izleti kot pa lenarjenje v enem od turističnih hotelov in izležavanje na plaži.
Ne vem, meni bi blo ful žal, če ne bi takrat šla tja dol. Nisem pa tip, ki bi kompliciral in razmišljal v tej smeri, da nekam ne grem, ker se mi lahko kaj naredi. Pa saj te lahko tudi pred domom avto povozi.......




Anonimen -> RE: potovanje v egipt (24.10.2007 12:10:49)

Ne bi te rada strašila, ampak ko sem ležala v bolnici zaradi rahle krvavitve so v isto sobo pripeljali punco, ki je bila v 15. tednu noseča. Ravno je prišla z dopusta in doma ji je nenadoma odtekla voda in morali so sprožiti umetni splav.
Najbolj mi je ostalo v spominu kako jo je zdravnik kregal, da je šla na dopust:"A ne veste, da morje in tako zgodnja nosečnost ne gresta skupaj?"

Meni se je punca smilila in je niti nisem hotela vprašati kje je bila na dopustu in kako dolgo.

Odločitev je vsekakor na tebi. Če pa se že boš odločila pa se pazi hrane in pijače. Jaz sem pred leti staknila hudo diarejo, kljub temu, da sem cepljena proti hepatitisu A.

Kjerkoli že bosta vam (trem) želim lepo praznovanje.




slovenka -> RE: potovanje v egipt (24.10.2007 12:23:44)

Punce, hvala vsem. Vsekakor bom vprašala G. Je pa res, da so vsi ti programi, ki jih gledam ful natrpani z ogledi. Iz tega razloga se mi tudi zdi, da bi to težko šla z majhnim otrokom, potem pa tudi upam, da ne bo ta, s katerim sem sedaj [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image] edini, tako da mislim, da kakih 10 let ne bomo šli na kaj podobnega. Joj, so pa smotani zdravniki - toliko je ss, pa če se ti to zgodi doma, rečejo, da res ne vejo razlogov..., če si pa bil na morju, si si pa takoj sam kriv. Ne vem, zakaj je en dopust na morju bolj rizičen, kot če delaš v trgovini in nosiš škatle ali kaj podobnega.




Anonimen -> RE: potovanje v egipt (24.10.2007 12:33:43)

Praviš, da se ti zdijo vsi ti programi natrpani in da ga ne bi zmogla z majhnim otrokom.
Kaj pa ti? Ga boš ti zmogla je sedaj vprašanje? Kaj če se čez par tednov pojavijo slabosti (bruhanje)? Na takem potovanju te nihče ne čaka, skupina gre po svojem programu, ti pa čepiš v hotelu ali bog ne daj v bolnici.





Ketrin -> RE: potovanje v egipt (24.10.2007 12:43:52)

Jaz ne bi razmišljala in bi šla. Pazi samo na ustekleničeno vodo, led in sadje. Hoteli s 5* niso problem.... Jaz sem bila 2x v Egiptu, enkrat 3 tedne in drugič 14 dni... Pa se ni nikoli nobenemu zgodilo nič. Ni treba pretiravat in bit nek hipohonder... Hrana v hotelih je evropska in termično obdelana isto kot bi jedla pri nas. Letos sem bila tudi noseča (še nisem vedela) pa sva bila 14 dni na Djerbi in ni nič narobe.... Se mi zdi, da vse skupaj mal pretiriano. Tudi bolnišnice niso tako grozne... Sicer pa 3 ure z avionom pa si nazaj v LJ... Meni se to ne zdi noben bav bav in jaz bi šla...

Ampak, to je samo moje mnenje...




kofetek2010 -> RE: potovanje v egipt (24.10.2007 12:44:43)

Mi smo bili 14.dni v Egiptu, Hurgada, Htl s 5* - noseča sem bila cca. 15/16.tednov.
Ampak mi smo bili samo v Hurgadi, brez izletov.

Pri prehrani se izogibaj raznih omak z mletim mesom, sadju (obvezno olupit, če ga boš že jedla), sladoledom na kepice, sveže stisnjenim sokovom, ledu v pijačah,...


Jaz gledam na stavri iz tega zornega kota, da če bo nekaj šlo narobe bo itak šlo tudi, če bom doma ležala zavita v vato in celofan.


Ko pa imaš enkrat otroka pa se ti življenje tud ne ustavi... mi smo bili s tamalo lani, ko je bila stara 7.mesecev na Kosu (Grčija), pri 10.mesecih v Prištini (tam so razmere hujše kot v kakšnem Egiptu), pri 13.mesecih na smučanju v Italiji, ko je bila stara 16.mesecev v Dubaju, pri 18.mesecih na križarjenju po Sredozemlju... [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Na koncu koncev... odločitev je tvoja.




Ketrin -> RE: potovanje v egipt (24.10.2007 12:46:31)

Jaz se totalno strinjam z Jano73!




Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>