RE: pomoč prosim (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


miškot -> RE: pomoč prosim (24.10.2007 8:02:45)

Po tvojem opisu sodeč bi rekla, da so krči. Praviš da je na trebuščku malo boljše, da pa je nemiren in brca. Pri nas je bilo isto - oziroma je še vedno, samo v malo milejši oliki (star je tri mesece). Žal te ne morem dobro tolažit, ker pri nas prva dva meseca nismo spali nič oziroma sva spala v etapah; najprej eden čez tri ure pa drug. Kapljice niso pomgale -nobene. Namesti se v polsedeči položaj in ga stisni k sebi tako, da bo ležal na trebuščku - to malo pomaga, je pa zanesljiv položaj za ugotavljanje krčev, ker jih v tem položaju namreč tudi ti čutiš kot pretakanje v njegovem trebuščku.

Tole sva sprobavala ravno zato, ker kot ti praviš sploh nisva več vedela kdaj so krči in kdaj lakota, jok pa je itak spreminjal glede na intenzivnost krčev.
Hudič pri teh krčih je tudi to, da otrok zarad njih stalno joka in, smo šele pri drugem kontrolnem tehtanju ugotovili, da hrane pri meni ni več dovolj. Tako, da smozdaj na Novalacu Ac (anti kolike), nemorem pa ret ali pomaga Novalac ali jih po tretjem mesecu počasi prerašča. Zdaj imamo krče samo še kaki trikrat na dan po eno uro.




ursy78 -> RE: pomoč prosim (24.10.2007 9:42:28)

najlebša hvala za odgovore.pomojem se bo treba kar sprijazent da bo nekaj časa tako,da so krči res hudič.kere kapljice pa kej pomagajo.mi smo probal BABYNOS pa VETROVNE KAPLJICE koroških lekaren,pa čajčke pa neč[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]




Anonimen -> RE: pomoč prosim (24.10.2007 10:03:15)

Iz lastnih izkušenj vem,da pediatri odsvetujejo kaplice proti krčem pred tremi meseci starosti,ker trdijo,da tako majhen otrok še nima kolik.
Torej,moje izkušnje s takim jokom so:Moja hči je to počela celih šest mesecev,dan in noč,samo,da sem jo kam iz naročja položila,samo v naročju jebila tiho.Obupavala sem,še jaz jokala zraven,ker je bilo res nevzdržno in skrajno naporno zame.Kihala in pospravljala sem z njo v naročju,ponoči je
spala na zakonski postelji,da je imela hrano pri ustih in,da sem se vsaj malo odpočila.No ja pri dveh mesecih je bil vzrok za jok,vnetje ušesk,pa smo šli k pediatru,dobila je antibijotik in ušeska so se pozdravila,jok pa ni odnehal.Spoznala sem,da je pač zelo zahteven otrok,ki zahteva vedno bližino nekoga,da noče biti sama.Sem se sprijaznila z usodo in potpežljivo čakala,kdaj bo tega konec.Ko je dopolnila šest mesecev je postala čisto drugačen dojenček,kot noč in dan se je spremenila.Rada je sedela v stolčku čebljala,se smejala,opazovala okolico.
Tako lepo počakaj,saj ima komaj en mesec,ni še dolgo od tega,da je bila v tvojem zavetju,sedaj pa je bila iztrgana iz kontakta tvojega telesa.
Potrpi in daj ji kar želi,tvojo bližino,ne jo pustit jokat.Pa popazi,če res ni kaj bolna.




miškot -> RE: pomoč prosim (24.10.2007 11:31:52)

¸Preizkusila sva vetrovne, Mylicon, vse čaje, kuminov sirup, lekarinške iz Galenskih lab.,Sabsimplex....nam niso pomagale nobene. Kakšen dan je blo joka 24 ur, kakšen dan pa samo 23 ur....hihihi. ne vem pediatrinja mi je rekla, da je možno, da bodo katere pomagale - ni pa nujno. Pri nas je bilo tisto drugo.
Bolje je šele zadnje tri tedne, najbrž kar od starosti in ne od česa drugega pa tudi zdaj pride recimo2x na teden noč, ko ne spimo. Tako da....malo še sprobaj še kakšne kapljice, drugače pa se s partnerjem poskusita čimbolj zoorganizirat tako, da se boš predvsem TI najbolj spočila kolikor se da. En mesec po porodu se moraš še kar čuvat in poskrbeti, da ne boš preutrujena, da čim prej in čim bolje prideš k sebi.

Vem, da je hudo. Meni je bil prvi mesec kot v kaki grozljivki, ko nikoli ne veš kaj še pride vendar se izboljša in kmalu boš boljše volje in bolj pomirjena in z vsakim dnem boš bolje poznala svojega otroka in razumela kaj hoče. Tako, da s čim več dobre volje v nov dan...




PIAF -> RE: pomoč prosim (24.10.2007 12:13:04)

Naša je stara dva meseca, krče ima zdaj že en teden neznanske! od jutra do večera. Ta otrok skoraj nič ne spi! Čez dan spi 2-3x po 10 minut, zvečer zaspi ob polnoči in spi do šestih, vmes se enkrat hraniva. vsaj ponoči spi, čeprav se jaz zbujam zaradi starejšega...to pa je že druga zgodba!
Evo, zdaj sem jo dala na trebušček, spala minuto, dve, spet na roke. Na meni pa spi, ampak le na mojih prsih oz. ramenu. Utrujena je, rada bi spala, pa ne more, ker jo skozi nekaj črviči.
Skuham nič, ker z eno roko ne morem. Jemo hrenovke, kaj kupljenega...Še ven ne morem zdaj, ko je tako kislo vreme, ker v vozičku se pa rada vozi, ker jo skozi premetava - bog ne daj, da se ustaviš:)).
Kaj ti naj rečem? Čakam, da mine, ker tudi pri nas kapljice nič ne pomagajo...




muck -> RE: pomoč prosim (25.10.2007 12:03:54)

Mi smo probali tudi že vse in nam ni nič pomagalo. Potem smo pa vzeli homeopatske kapljice in so zaaakon [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] . Postopek je pa bil sledeč: ko se je prebudil oz. preden sem ga pdojila, je najprej dobil kapljice, potem sem ga previla, podojila, kupčka podrli, nekaj časa bili v pokončnem položaju in nato na trebušček na roko. Ta položaj na trebuščku mu je najbolj pasal, ko je krče imel oz. ko ga je kaj tiščalo.




ašun -> RE: pomoč prosim (25.10.2007 18:24:58)

Tudi naša je stara en mesec in ima že od 14 dneva naprej krče. K sreči je najhuje popoldne okoli 17ih pa tja do 20ih.....odvisno kako se zbudi. Paše ji v položaju za podiranje kupčka in hoja.

Kako podirate kupček? Če otrok samo 1x podre kupček po hranjenju morda ni dovolj. Naša podre kupček tudi do 3x po hranjenju.




nina -> RE: pomoč prosim (26.10.2007 15:48:12)

Ursy, sporočilo imaš na ZS!!  Upam, da ti bo vsaj malo v pomoč pri vaših težavah!![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley29.gif[/image]

Pa lep pozdrav!

Nina




Bubacka -> RE: pomoč prosim (26.10.2007 16:00:28)

Proti krckam ZELLOOO pomaga, caj od semen kopra, sam moras mal prej pred dojenjem dat, ali umes med dojenjem! 
Spanje... hm... probaj, ko ga das spat na bok, zraven dat kako ne prevec veliko igracko ali povstercek, tako da mu podpira dudo... ce to ne bo pomagalo, pol pa ga ker pri sebi mej, tak mu bo bol pasalo!!! nasa je spala pri nas od 4.00 naprej![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




marelicaa -> RE: pomoč prosim (26.10.2007 21:06:09)

Naš je imel že v porodnišnici en tak izpad. Potem pa ga je medicinski tehnik zavil v plenico tako, da je imel rokice tesno ob telesu in ga položil nazaj na bok. Lepo sem spala do 6h zjutraj. Prej pa do polnoči ni bilo miru. Mogoče poskusi s tem.




Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]