BLAŽIKA -> RE: biftek (23.10.2007 8:33:24)
|
tatarski biftek -1rumenjak -1 konzerva filetov s kapri -2 žlici gorčice -3-4 stroke česna -2-3 feferone -0.03dcl vinjaka ali konjaka -poper -maslo -belo olje -vegeta1-2žlički -rdeča paprika pol kg pljučne pečenke ali zelo lepega gov. stegna Olje in maslo daješ po občutku, da vidiš da se lepo maže. Namesto vegete lahko daš tudi sol . Drugi recept pa jaz delam najbolj pogosto in mi je boljši od tega prvega. Tukaj daješ vse po okusu oz približno veš koliko gre za pol kg mesa - sol 1-2majhni žlički - poper(po okusu) - česen 2 stroka - čebula četrt oz. še manj glave -peteršilj -gorčica 1 žlica velika -majoneza 1 žlica velika -rdeča huda paprika za noževo konico, lahko pa daš sladko pa eno majhno žličko -Feferoni hudi 1-2( 2 sta že zelo huda) -kapre 1-2 veliki žlici -maslo 1 žlica - pol kg pljučne pečenke ali lepega govejega mladega stegna Jaz vse skupaj fajn zmiksam v multipraktiku in pustim, da čez noč stoji, zjutraj pa ga še enkrat fajn premešam in še pustim kakšno urco da odleži. Potem pa dober tek na vročih kruhecih z maslom. Tvoj recept pa še bo sedaj v novembru preizkušen. hVALA.
|
|
|
|