ni jedec (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


morje10 -> ni jedec (22.10.2007 13:26:41)

Moj[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] ni ravno jedec, še posebno goste hrane, tako da ga imenujemo kar milky boy. Pije adaptirano mleko, toda čez dober mesec bo star 1 leto in nameravam adaptirano mleko zamenjati s kravjim. Koliko ga pa lahko popije? Kakšne so vaše izkušnje in ali so potem [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] začeli jesti več goste hrane? Dajate kravje mleko po skodelici ali še vedno po steklenički?
Ima še katera [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image], ki poje le nekaj žličk ali koščkov (tako najraje je sadje; spasiranega ne mara) in ima dovolj. Ko prebiram količinsko koliko pojejo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image], vse navajate v ml; koliko žličk oz. žlic pojejo vaši 10 oz. 11 mesečniki? 




ZARA -> RE: ni jedec (22.10.2007 13:43:08)

Ojla...
Nikoli, ampak res nikoli nisem merila po ml koliko je pojedla (ponavadi sem štela žličke), ker se mi zdi, da se potem samo še bolj psihiraš...moja tudi ni ravno nek hudi jedec (nikoli ni bila) in sem ji vedno dala, kolikor je pač pojedla...je pač jedla večkrat na dan po malo...še zdaj je tako...
Ko je pri 11.5 mes nehala piti adaptirano mleko, je do 2.5 leta še vedno pila navadno mleko po flaški, potem smo ji jo vzeli in od takrat ne pije mleka sploh. Se ne sekiram, ker poje ogromno jogurtov, actimela in sira...tako pač je... In ja, vedno je bilo 3 ali 4 žličke, pri vsakem obroku...če sem jih naštela 10 smo bili super zadovoljni...čim manj sikirancije ti želim...

lpZ




Jančika_ -> RE: ni jedec (22.10.2007 13:59:19)

Moj tavečji je v najhujšem obdobju pojedel za zajtrk recimo le dve rezini surove paprike, za malico eno kislo kumarico, za kosilo dve (2!) žlički juhe, za večerjo je pa polizal žlico, s katero sem mu hotela dat kašo. Če bi se sekirala, bi me pobralo. Tako da se raje nisem. Spil je pa recimo dve flaši mleka na dan. Zdaj je star tri leta in včasih še vedno ne morem verjet, da normalno je - danes npr. za zajtrk tri skutice. Pred letom in pol bi polizal pokrovček od skute in bi to bilo to.

Mi smo tudi ukinili flašo pri 2,5 letih in od takrat ne pije več mleka. Spije kvečjemu dva požirka na teden[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]. Nimaš kaj.




Pobalami -> RE: ni jedec (22.10.2007 14:26:06)

Naš 2 letnik je tud bolj milky boy. Zdajle pri dveh letih je začel bolj jest, z vstopom v vrtec - to traja že dva tedna jeeee.

Kravje mleko sem mu dala po flaši in malo kakava notri. Je sprejel brez problema. Zdaj ga pije tudi brez kakava ampak manj.




Stran: [1]