|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Zunanji obrat
22.10.2007 11:54:13   
klarisima
Sem v 33. tednu, ravnokar prišla od G., ki me je pripravil, da če se do naslednjega pregleda (37. teden) beba ne obrne, grem v bolnico na ZO.
Zanimivo pri vsem tem je, da sem pred tremi dnevi sanjala, da so mi bebo izrezali ven, naslednji večer pa da sem zaspala med porodom. V obeh primerih sem v sanjah jokala, da zakaj so mi vzeli ta edinstven občutek rojevanja!!! Smešno boste rekle ampak če verjamete ali ne do danes sploh nisem pomislila na kaj takega =( Roditi si želim normalno, brez EA, svojo bebo hočem čutiti! Vem, da je možnosti ogromno da se še obrne in da je ZO načeloma varen in uspešen pa vendar...

Pozna mogoče katera kako to poteka v Izolski bolnišnici? Načeloma sem hotela iti rodit v Postojno, ker o Izoli nisem slišala nič kaj dobrega pa vendar...če se slučajno izteče ta scenarij, a mi lahko daste kakšen nasvet?

Preden si bila spočeta, sem si te želela...še preden si bila rojena, sem te ljubila in komaj si se rodila, bi zate umrla. Ti si moj čudež življenja.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Zunanji obrat
22.10.2007 12:03:36   
Eillish
Jaz sem bila na ZO v PO. Šla sem, čeprav je ginekologinja odsvetovala. pa ni bil uspešen. Tri dni čez rok sem normalno rodila, brez CR in je bilo vse v redu.

(odgovor članu klarisima)
Neposredna povezava do sporočila: 2
22.10.2007 12:05:16   
klarisima
In kako je potekal porod?
Kako veliak je bila tvoja user posted image

Preden si bila spočeta, sem si te želela...še preden si bila rojena, sem te ljubila in komaj si se rodila, bi zate umrla. Ti si moj čudež življenja.

(odgovor članu Eillish)
Neposredna povezava do sporočila: 3
22.10.2007 12:27:40   
Eillish
Porod je potekal kot v knjigi. Njaprej se je izločil čep, čez par ur so se začeli popadki, ki so postajali vedno pogostejši in močnejši. Začeli so se okoli 14h, rodila pa sem šele ponoči ob 1h. Rekli so, da mora pri medenični vstavi vse potekati čimbolj naravno in ne bodo nič posegali s kakšnimi umetnimi popadki ali predrtjem mehurja. Čakali so, da se je vse odvijalo po svojem urniku. Kosem bila že popolnoma odprta, mi je končno odtekla voda in sem lahko začela iztiskati otročiča. Prva je šla noga, potem rit, rame in nakoncu glava. Vsi so bili živčni (bili sta zraven dve ekipi babic in porodničar). Pri iztiskanju so mi babice pomagale s pritiskanjem na trebuh. V glavnem, bilo ni nič strašnega, niti ne neznosno boleče. Novorojenček je imel nekaj čez 4000g, obseg glave 37,5. In jaz nisem velika. Torej, kar pogumno, kakorkoli že bo!user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 4
22.10.2007 12:50:56   
pupika27
do gdaj pa bi se naj otroček obrnil do katerega tedna???????????

(odgovor članu Eillish)
Neposredna povezava do sporočila: 5
22.10.2007 12:56:09   
Eillish
Ni pravila. Nekaterim se baje obrne šele pred porodom oz. se z obratom začnejo popadki. Zelo je odvisno od tega, kako velik je otrok in koliko plodovnice je. Če je prevelik, se težko obrne, tudi s pomočjo zunanjega obrata. Vendar naj bi bilo samo od 3-5% porodov v medenični vstavi, drugi se obrnejo.

(odgovor članu pupika27)
Neposredna povezava do sporočila: 6
22.10.2007 13:04:48   
Majabo
imela sem ZO v Kranju, ki je uspel, pa sem vseeno rodila s carskim user posted image

(odgovor članu Eillish)
Neposredna povezava do sporočila: 7
22.10.2007 13:09:18   
ribica.

Do 36 tedna se sigurno še lahko obrne. Jaz sem ga imela v 34 tednu prečno in mi je moja G rekla, da čče se bo obrnil, bo verjetno na ritko, ker je imel tako lego. Pa se ni - se je konkretno obrnil, na glavo. V 36. tednu. Vse je mogoče. Jaz nisem verjela da se bo moj obrnil. Je bil pa tudi velik otrok, 4180g, 56,5 cm.

(odgovor članu Eillish)
Neposredna povezava do sporočila: 8
22.10.2007 14:17:46   
klarisima
Ful hvala Eillish, si me pomirila user posted image

Ko ti povedo da bo pri tebi nekaj drugače se takoj začneš loviti in se malo ustrašiš ampak...zato pa obstaja ta strank da si pomagamo, a ne user posted image

Hvala še enkrat user posted image

(odgovor članu ribica.)
Neposredna povezava do sporočila: 9
22.10.2007 14:24:14   
Eillish
Joj, ko bi vedela, kako sem paničarila, ker se ni obrnila. Obstaja ogromno 'domačih' metod za obrčanje (stoja na glavi pri polnem mehurju, glasna muzika na trebuhu, ki moti dojenčka ipd.), ki sem jih dobila na netu. Vse poskusila, nič pomagalo. Potem sem bila nesrečna, ker se porodničar ni odločil za CR. No, na srečo se je vse dobro izteklo. Sicer pa imaš malo verjetnosti, da bo res ostal v medenični legi. Srečno in veselo odštevanje!user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 10
22.10.2007 18:25:55   
klarisima
Sem že začela s stojo in blazinami pod medenico user posted image user posted image user posted image

Hvala za vzpodbudne besede in razumevanje, to najbolj pomaga v takih trenutkih

Drugače pa bom naredila vse kar je v moji moči, da se obrne, ker res želim roditi po  naravni poti, želim si čutiti vse, prav vse, vsaj prvič user posted image

(odgovor članu Eillish)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...

Ritka.
пеперутка16

Ali za dojenčkovo zadnjico uporabljate samo kremo ali samo puder ali oboje hkrati?