vlivanci (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


Nea_teja_ -> vlivanci (22.10.2007 11:18:43)

Zanima me kako pripravite vlivance .Rada bi jih naredila domače da nebi bili vedn iz trgovine .Punce recepte na plan[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




muška -> RE: vlivanci (22.10.2007 12:55:13)

A vlinaci se dajo tudi kupit? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Pojma nimam, res ne [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Jaz jih naredim tako:
- v skodelico ubijem eno jajce in mu dodam 2 žlici moke in potem to zžvrkljam skupaj. Če je masa preredka, dam zraven še malo moke, če je pregosta(pretrda) pa dodam zraven par kapljic vode. IN potem lepo vlivam v juhico. Imam pa raje tršo maso, ker če je preredka, znajo razpast!

Upam, da si imela te vlivance v mislih, ker jaz poznam samo te.




Anonimen -> RE: vlivanci (22.10.2007 13:02:42)

Jaz delam isto kot muška.




Una -> RE: vlivanci (22.10.2007 13:07:04)

Jaz tudi, ponavadi dam 2 jajci in 4-5 žlic moke, odvisne kakšne velikosti so jajca. Aja pa še malo soli. That's it! Lahko pa dodaš še malo sesekljanega drobnjaka ali peteršilja, pa je tudi fajn.




bamby -> RE: vlivanci (22.10.2007 16:03:35)

Za v juho so tile enkratni, za zraven mesa ali golaža pa kupim Pečjakove.




Nea_teja_ -> RE: vlivanci (22.10.2007 19:27:56)

hvala sem jih nekako spacala in so bli super[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




Jessy -> RE: vlivanci (22.10.2007 19:37:38)

Ko jih jaz delam za v juho, najprej dobro razžvrkljam jajce, nato malce posolim, dodam nekaj kapljic olja, nato pa toliko moke, da pripravljena masa lepo teče z vilice, ko jo dvignem. Če je masa preredka, potem lahko razpadejo, pa še raje imamo debelejše, tako da dam vedno malo moke več.
Vse pa delam po občutku.

Za prilogo k mesu pa vedno kupim Pečjakove vodne vlivance, ki so res dobri.




Stran: [1]