Seven* -> Porodi v Avstriji (13.12.2004 12:07:59)
|
Pa se nekaj.. Zamera glede MB porodnisnice se vlece se izpred poroda, ko sem imela obcutek, da se dejansko nekdo dela norca iz mene. Imela sem vse simptome za preeklampsijo, pa me ob sprejemu nihce niti pregledal ni??!?! Tako so me prvic kar poslali domov in celo rekli, da nosecnice prevec "zeremo" in da mi nic ni. Sama pa sem imela krvni tlak 145/90 (pred nosecnostjo ponavadi 105/70), noge pa zatecene tako,da nisem mogla niti sedet, kaj sele stat, clenkov se niti videlo ni. A mislis, da je ob sprejemu (tokrat ista diagnoza drugic) pogledal moje otekline? Pa saj ne mores verjeti.. V bolnici sem lezala 7 dni zaradi suma na preeklampsijo.. Dobila sem HIPOPROTEINSKO dieto in vsak dan en svinjski zrezek. To kar sem jaz dobila za kosilo, so drugi za vecerjo, pa niso imeli diete. Obroke so samo zamenjali. Haha. In kaj je najvecji absurd. Ko sem prisla rodit je sestra zelo zgrozeno pogledala moje noge in rekla: Joooj kako ste zateceni, a ste to komu pokazali??!?! Lahko bi samo dodala: Ja sem, pa noben ni hotel videt, ker itak samo prevec zerem... Ob teh simptomih, bi v SG-ju sprozili porod. Rodila sem namrec 3 dni cez rok.. Nauk te zgodbe? Otrok je imel prezrelo posteljico in zadnja dva tedna sploh ni dobival dovolj hranil.. Se dobro, da so ga tako dolgo zeleli obdrzati v trebuhu.. Cesa se danes spominjam? Porodnih bolecin? SPLOH ne.. Spominjam se tega, da so pozabili name in mi 6 ur niso pokazali mojega sinceka (pa je bilo vse vredu z njim, le na opazovanje je sel), tako da sem sama vstala po porodu in sla na intenzivno gledat.. Mogoce je ena izmed zelj bila tudi, da ga prvic podojim, ne da mi ga brez moje vednosti veselo nahranijo z dodatkom in v usta vtaknejo dudo.. Bljek, fuj..
|
|
|
|