Seven* -> RE: Ali se vzgojiteljice zlažejo? (7.11.2007 21:10:30)
|
IZVIRNO SPOROČILO: mojca345 Kar se pa tiče uvjanja je pa takole = Lahko,d a so otroci na začetku dobri. se smejijo in privajajo brez večjih problemov, jih pa lahko zagrabi jok šele 14 dni kasneje. Potem pa so otroci, ko že od prvega dne naprej jokajo, pa so potem po 14 dnevih dobri in se prilagodijo. Ta ritem je odvisen od vsakega otroka posamezno in seveda tudi od starša. Je res, da tako kot starš sprejema vrtec, bo tudi otrok prevzemal podobna občutja. Je pa tudi res, da če otroka puščate od zgodnjega jutra do poznega popoldneva v vrtcu, da mu bo hudo. Ravno v torek sem imela punčko staro 14 mesecev, ki je nikakor nisem mogla potolažit, samo mamico in očka je želela. Men se tako smilijo otroci, ki jih nekatrei starši puščajo tako dolgo v vrtcu. Jaz bi jo kar domov vzela. Pol sem jo skušala spravit v smeh, pa kremco sva si namazale na roke, da bova lepe, pa eno bobi palčko sva vzele v pedagoški sobi za vzgojtieljice. pol ko sva prišle pa do garderobe, da zamenjava majico, pol je pa tak nasmeh. pa je kr vzela svoj škorenj in hodila z njim po garderobi. je vedla, da je to njena omarica in je mislila, da gre domov. če je otrok pre dolgo časa v vrtcu, je to za njega STRES ! Že tako in tako je stres za otroka, ko je 12 mesecev pri mamici po 24 ur na dan, potem pa je ne vidi 8 do 10 ur na dan od ponedeljka do petka. Ja super si to napisala. In kaj naj naredimo? Naj se ubijemo. Moji otroci so vsak dan do 16.30 v vrtcu. Če bi imela kakšno magično palčko bi stvari spremenila. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image] In tako je že od 11 mesecev, ko sta šla v vrtec. Na srečo ni bilo panike.
|
|
|
|