Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Katerega otroka uspavate najprej? 21.10.2007 20:22:28
|
|
|
|
Dejča
|
Naša druga bo stara 2 M in počasi jo nameravava z možem dati v sobo, kjer je že 2 L in 4 M stara . Zanima me, kako tisti, ki imate otroke v isti sobi, izvedete uspavanje več otrok. Ali ju daste spat istočasno oz. laterega prej. Mene predvsem skrbi, ker je začela starejša zadnje dni spet zelo trmariti in je tak vik in krik ter , ko jo dajemo spat, da bi sigurno zbudila ta malo. Z njo večjih težav pri uspavanju zadnje čase ni, se pa vseeno joče, ko jo položim v posteljo, pa me skrbi, da bi zbudila starejšo. Torej - kaj predlagate? Saj najbrž tile naši , ko enkrat zaspijo, spijo dovolj tredno, toda vseeno me zanima, kako ste to rešili. Hvala za vse predloge in nasvete.
|
|
|
|
RE: Katerega otroka uspavate najprej? 21.10.2007 20:40:50
|
|
|
|
Jančika_
|
Pri nas sva ju dala skupaj, ko je imel tamali 6 mesecev, tavečji pa 2 leti in pol. Malega sva dala spat pol ure pred tavečjim, tako da je večinoma že trdno spal, tavečjemu sva pa razložila, da mora biti tiho kot miška, že od nekdaj pa je zaspal sam. In je šlo fajn skoz, brez problemov. Potem je tavečji prišel v fazo dretja in je seveda zbudil malega, ki je z zanimanjem opazoval situacijo (in se učil ), ampak ko je bilo kričanja konec, sta se oba lepo ulegla nazaj in zaspala. Po nekaj mesecih sva začela opažati, da je tamali začel čakati, da pride tavečji spat, in od takrat gresta spat skupaj. Zdaj je tamali star 15 mesecev in ponavadi zaspi že medtem ko tavečjemu pripovedujem pravljico. Skratka, pri nas ni bilo problemov. Sva ju pa pred tem že dala enkrat skupaj in sicer pri 4 mesecih, pa je bilo zgleda še prezgodaj, ker sta oba tulila in sva drugo noč odnehala. Pri 6 mesecih pa čisto nobenega problema. Probaš, pa vidiš. Če se zdaj kateri ponoči zbudi in tuli (oba sta precej glasna, če je treba ), se drugi praviloma ne zbudi, kar je na trenutke prav neverjetno. Če pa že, pa zaspita nazaj.
|
|
|
|
RE: Katerega otroka uspavate najprej? 21.10.2007 21:04:35
|
|
|
|
Anonimen
|
Moja dva sicer ne spita skupaj v isti sobi, vendar, ker imata enak ritem gremo vsi skupaj spat. Eno imam na joški, ta drubi zrven leži na postelji. Je pa stara 2,5 meseca., drugi pa bo dve leti. In ko pupa zaspi, ga vprašam, če jo lahko odnesem v posteljo svojo in potem grem se še k njemu stisnit in ga do konca uspavat. Pa če vmes začne spet jokati in ne grem takoj k njej, me kar opomni in moram spet ponjo in jovo na novo.
|
|
|
|
RE: Katerega otroka uspavate najprej? 21.10.2007 23:33:46
|
|
|
|
Anonimen
|
Mi vsi spimo v isti sobi (majhno stanovanje) in moram najprej uspavat tamalega, ker če ga nimam na rokah, se itak dere in potem tavečja ne more zaspat (stara sta 3 in 21 mesecev). Ko mali zaspi, lahko grem pa taveliko uspavat. Če mi pa mali predolgo vleče, pa ponavadi tavelika omaga zraven naju na kavču in jo potem prenesem. Ampak to je tako, kadar sem sama doma. Če sva oba, potem mož uspava taveliko, jaz pa rihtam tamalega in v tem primeru tavelika prej zaspi.
|
|
|
|
RE: Katerega otroka uspavate najprej? 21.10.2007 23:42:18
|
|
|
|
Petraa
|
Enako kot paštetov kruh
|
|
|
|
RE: Katerega otroka uspavate najprej? 22.10.2007 6:51:56
|
|
|
|
AlTa
|
Enako kot Tašonka, sam da se jest uležem zraven tamauga in zaspi.
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki To so najbolj redka otroška imenaMed izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?