Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
črpanje in shranjevanje mleka 21.10.2007 11:50:38
|
|
|
|
lady7
|
Imam dvoinpolmesečnega sinka, s katerim se polno dojiva. Čez noč imam vedno dojke polne mleka (skoraj trdne kot kamen, in seveda kup mokrih majic,...). Ker sinko spi vedno dlje, mi čez noč ne sprazni več obeh dojk, pa še zjutraj ta drugo komajda, ker še ni toliko lačen. Zato sem razmišljala, da bi si mleko črpala in potem zamrznila za kasnejšo uporabo (ko bom odsotna ali pa mu bom dajala v svoje mleko kakšen rižolino ali podobno). Prosim vas za vaše izkušnje in nasvete glede: - črpalk za črpanje mleka, ali ročna ali električna, s katerimi proizvajalci ste zadovoljne, - na kakšen način in v čem zamzujete mleko, - kako odtaljujete mleko pred uporabo, - in še vse kar je dobro vedeti glede tega, bo zelo dobrodošlo in v pomoč. Najlepša hvala in lep pozdrav.
|
|
|
|
RE: črpanje in shranjevanje mleka 21.10.2007 11:53:26
|
|
|
|
Anonimen
|
Jaz si kakšnih velikih zalog ne bi delala, ker potem mečeš stran. Par stekleničk oz. posodic, da bo za rezervo, če npr. ti kam greš in potrebujejo mleko. Saj če imaš mleka zdaj dovolj, se ni za bat, da bi ga v prihodnje zmanjkalo. No, samo moje mnenje.
< Sporočilo je popravil Mič RR -- 21.10.2007 12:53:04 >
|
|
|
|
RE: črpanje in shranjevanje mleka 21.10.2007 12:53:51
|
|
|
|
Naja30
|
Se strinjam z Mič, ker se mi je točno to zgodilo, da sem kasneje mleko vrgla stran. Nekako ni več dobro, se spremeni. Pa tudi če boš črpala, bo mleka še več. Če pa vseeno želiš črpat, pa ti priporčam aventovo črpalko, jaz sem imela ročno. Shranjevala sem v avnetovih via posodicah. Odtalila sem mleko tako, da sem ga dala kar ven nekaj ur prej.
|
|
|
|
RE: črpanje in shranjevanje mleka 21.10.2007 17:47:23
|
|
|
|
Anonimen
|
Samo toliko si stisni, da napetost popusti. Ker bolj boš stiskala, več ga bo.
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Dojenček ponoči ne spiJe nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?