Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: razlika med ultivo in epiduralno 21.10.2007 13:21:13
|
|
|
|
Anonimen
|
to je taka razlika kot, če bi spraševala med EA in naravnim porodom ali CR. V glavnem ultiva je bolj varna od EA. EA ti vzame vso bolečino vstran, ultiva nekje 80% Pri ultivi lahko 100% kontroliraš porod, pri EA ne. Pri ultivi lanhko takoj vstaneš, pri EA ne.
< Sporočilo je popravil Paštetov kruh -- 21.10.2007 13:22:27 >
|
|
|
|
RE: razlika med ultivo in epiduralno 21.10.2007 13:37:56
|
|
|
|
pupika27
|
zdaj pa vedno bolj razmišljam o porodu z ultivo ker je moj prvi porod bil precej dolg in naporen.pa še eno vprašanje a se ultiva plača posebaj al kako je s tem???????in ali jo na ptuju izvajajo če katera ve?
|
|
|
|
RE: razlika med ultivo in epiduralno 21.10.2007 13:54:18
|
|
|
|
Ninica
|
to je taka razlika kot, če bi spraševala med EA in naravnim porodom ali CR. V glavnem ultiva je bolj varna od EA. EA ti vzame vso bolečino vstran, ultiva nekje 80% Pri ultivi lahko 100% kontroliraš porod, pri EA ne. Pri ultivi lanhko takoj vstaneš, pri EA ne. točno tako!
|
|
RE: razlika med ultivo in epiduralno 21.10.2007 14:10:51
|
|
|
|
žarnica
|
IZVIRNO SPOROČILO: pupika27 zdaj pa vedno bolj razmišljam o porodu z ultivo ker je moj prvi porod bil precej dolg in naporen.pa še eno vprašanje a se ultiva plača posebaj al kako je s tem???????in ali jo na ptuju izvajajo če katera ve? Na Ptuju imaš možnost dobiti Ultivo, ni nič za plačat. Prej moraš imeti od svojega G napotnico in greš na posvet, podpišeš,da se strinjaš in to je to. KO prideš v porodnišnico moraš takoj povedat,da si se določila za Ultivo. MEni je babica rekla,da jo dajejo,ko si 3-4 prste odprta in s popadki. Pri meni je šlo vse tako hitro,da je nisem dobila,saj ni bilo časa.
|
|
|
|
RE: razlika med ultivo in epiduralno 21.10.2007 14:30:20
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: pupika27 zdaj pa vedno bolj razmišljam o porodu z ultivo ker je moj prvi porod bil precej dolg in naporen.pa še eno vprašanje a se ultiva plača posebaj al kako je s tem???????in ali jo na ptuju izvajajo če katera ve? ne, nič se ne plača. Sem že govorila z mamicami, ki so rekle, da pa vseeno boli. Potem sem ugotovila, da so to prvorodke, ki ne vejo kako pa boli, če si brez. Glede na to, da greš rodit 2. ti toplo priporočam ultivo. Razliko boš videla. jaz sem skoz čakala, kdaj bo začelo boleti in bom spet mogla ploščice s stene dol trgati... , pa sem prej porodila. Lahko rečem, da sem čutila smo iztis, mogoče .
|
|
|
|
RE: razlika med ultivo in epiduralno 21.10.2007 17:47:13
|
|
|
|
Edita
|
Živjo, a je to zadevo možno dobiti tudi v Ljubljani? lp Edita
|
|
|
|
RE: razlika med ultivo in epiduralno 21.10.2007 18:40:01
|
|
|
|
ježek
|
Kako pa je z ultivo v MB porodnišnici?
|
|
|
|
RE: razlika med ultivo in epiduralno 21.10.2007 19:44:57
|
|
|
|
hokejistka
|
V Ljubljani porod z Ultivo ni mogoč. Najbližja P je nato v Kranju.
|
|
|
|
RE: razlika med ultivo in epiduralno 21.10.2007 22:58:01
|
|
|
|
Tanayya29
|
V kranju ja,v Lj pa ne.. V kranju se plača ULTIVA 50evrov,EA pa 175evrov..
|
|
RE: razlika med ultivo in epiduralno 22.10.2007 9:43:03
|
|
|
|
ruki
|
zivjo, kaj pa jesenice? se na jesenicah da roditi z ULTIVO? hvala
|
|
|
|
RE: razlika med ultivo in epiduralno 22.10.2007 10:01:25
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Ninica to je taka razlika kot, če bi spraševala med EA in naravnim porodom ali CR. V glavnem ultiva je bolj varna od EA. EA ti vzame vso bolečino vstran, ultiva nekje 80% Pri ultivi lahko 100% kontroliraš porod, pri EA ne. Pri ultivi lanhko takoj vstaneš, pri EA ne. točno tako! V tvojem profilu vidim, da imaš 2 otroka. kako lahko potem poznaš razliko med naravnim porodom, epiduraln in carskim rezom???
|
|
|
|
RE: razlika med ultivo in epiduralno 22.10.2007 10:29:09
|
|
|
|
Tanayya29
|
se na jesenicah da roditi z ULTIVO? ne,na jesenicah imaš brezplačno ea,mislim pa da ultive ne izvajajo.
|
|
RE: razlika med ultivo in epiduralno 23.10.2007 8:48:40
|
|
|
|
Naty*
|
Sicer imam PDP šele maja 2008, pa me vseeno zanima, če jo v Postojni že prakticirajo? Tud če ne se lahko do drugega leta spremeni ane ... Hvala!
|
|
RE: razlika med ultivo in epiduralno 23.10.2007 21:51:16
|
|
|
|
*lenc@*
|
IZVIRNO SPOROČILO: nayya28 V kranju ja,v Lj pa ne.. V kranju se plača ULTIVA 50evrov,EA pa 175evrov.. Ne morem, da ne bi komentirala. V kranju sem se vnaprej dogovorila za ultivo...ko je blo treba dat je rekla babca , mi smo bolj za naravni porod, a poznate posledice... niso mi poklical anesteziologinje za ultivo naštimat, češ da bo šlo vse ok po 100%naravni poti. Kaj pa moja volja???!!!! Zdele se razburjam ko , takrat pa nimaš energije še za kreganje in to. NIso mi je dal v karnju, to je point! Kolkrat se zamislim, kaj so mi v bistvu nardil. Rekla sem ultivo in oni k da sem ena frajla k se zmišljuje, pa porod je edinstven al pa mal več dogodek, to ni kar tako in prav je da odločamo na kak način bi rodile, saj zato so možnosti ne?
|
|
RE: razlika med ultivo in epiduralno 23.10.2007 22:42:35
|
|
|
|
corfu
|
IZVIRNO SPOROČILO: Ninica to je taka razlika kot, če bi spraševala med EA in naravnim porodom ali CR. V glavnem ultiva je bolj varna od EA. EA ti vzame vso bolečino vstran, ultiva nekje 80% Pri ultivi lahko 100% kontroliraš porod, pri EA ne. Pri ultivi lanhko takoj vstaneš, pri EA ne. točno tako! Tole se pa ne morem strinjat. Pred tremi meseci sem rodila z EA, svoje telo sem popolnoma kontrolirala in po dveh urah, ko sem šla iz porodne sobe sem se normalno vstala, tako kot pri prvem porodu, ki je bil brez EA.
|
|
RE: razlika med ultivo in epiduralno 24.10.2007 9:41:02
|
|
|
|
Tanayya29
|
ufff Lenča no,res škoda,ker ti jo niso dali..kaj se pa grejo? joj,jaz pa grem kmal rodit... meni je anasteziolog zagotovil (zdaj me pa kar malo skrbi).no,imam tudi potrdilo za Ea,nekaj mi bojo pa že dali(upam). meni je kot razliko navedel tako..pri Ultivi iz neznosne bolečine postane znosna bolečina,Ea pa bolečino skoraj v celoti odvzame.. stranski učinki so nekako podobni,zaplete ti seveda tudi pove,ampak so res majhni,v tujini je to že nekako stalna praksa... je,pa v Kranju oboje plačljivo,na Jesenicah pa je EA zastonj;
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?