Je to alergija (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Alergija

Sporočilo

Klaudia -> Je to alergija (20.10.2007 19:37:31)

Naša pikica je stara 17dni. Včeraj so se ji pojavili mozoljčki po ličkih, danes pa še po trebuščku, spolovilu in ritki. Tudi krčki jo dajejo že več kot en teden neprestano, naj bo noč ali dan.

Zanima me, če je možno, da je to alergija ter katero hrano naj ukinim? Se pa polno dojiva.

Anonimen -> RE: Je to alergija (20.10.2007 19:39:57)

Mogoče je tudi to.

Kako se pa prehranjuješ? Daj, konkretno napiši.

Klaudia -> RE: Je to alergija (20.10.2007 20:21:09)

Ne jem nič surovega sadja in zelenjave (samo eno banano na dan)
Nič kar bi napenjalo. Zelo malo soli in nič začimb. Hrana je skratka "oprana".

Recimo današnje kosilo:
Goveja juha, kuhan krompir, na maslu popečen losos brez začimb

In to je to...

Razmišljala sem, če bi bilo lahko krivo mleko, glede na to da imamo domačega. Ga sicer redčim, ampak vseeno. Ga ne pijem, vendar veliko pojem npr. v mlečnem rižu in tako naprej

Anonimen -> RE: Je to alergija (20.10.2007 20:25:27)

Ja, mleko je lahko alergeno, tudi v mlečnih izdelkih. Poskušaj se ga izognit. Pa jaz bi šla v ponedeljek do zdravnika.

Natali07 -> RE: Je to alergija (20.10.2007 21:39:18)

Tudi našemu so se pri kakih 14 dneh začele pojavljatri pike, mazolčki... po licih, čelu, obrazu nasploh,prsih,trebuščku...Imel pa je krče od prvega dne ko smo ga prinesli domov - pa so najprej govorili , da to ni mogoče.Ker pa smo ga ravno takrat, ko so se začele prvič pojavljati pikice tudi prvič kopali sem pomislila na alergijo na milo in smo šli do pedatra. Pa nam je rekla, da se samo koža čisti, da naj ne umivamo z milom in pustimo primiru, da lahko to traja do drugega meseca. Na prvi posvetovalnici pa mi je pediatrinja rekla, da je lahko alergija na mleko.Žal je pri nas trajalo in malo pred drugim mesecem sem sama ukinila mleko in jajca iz jedilnika in stanje se je izboljšalo. Na koži po kakih 14 dneh ni bilo več pikic in krči so kar naenkrat minili. Jaz sem kasneje posumila še drugo hrano: krompir,ribe so tudi problematičene....Pri treh mesecih so nam potrdili alergijo in sem dobila strogo dijeto brez mleka , jajc, konzervansov, barvil, arom, ter arašidi, ribe, soja, kar je dokaj alergeno.
Mislim da je najbolje da za kak teden ukineš hrano iz mleka in jajc pa boš vidla, če se koža izboljšuje je alergija, če pa ne se pa samo čisti. Samo glede na to, da se pojavlja tudi po trebuščku in splovilu je lahko alergija.

Anonimen -> RE: Je to alergija (20.10.2007 21:41:17)

Ja, tudi jajca gredo ponavadi zraven, ko je alergija na mleko....

Stran: [1]