prekmurska gibanica (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj

Sporočilo

sonce in smeh -> prekmurska gibanica (20.10.2007 12:24:28)

Lepo prosim za recept prekmurske gibanice. Zadnjič sem jo v službi jedla in je bila svetovna. Lp

BLAŽIKA -> RE: prekmurska gibanica (20.10.2007 12:57:19)

Tudi jaz bi imela en tak dober recept od kakšne prekmurke oz. nekoga ki to res zelo dobro naredi.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Danijela1983 -> RE: prekmurska gibanica (20.10.2007 13:00:59)

Jaz uporablja ta recept za prekmursko gibanico.

PREKMURSKA GIBANICA   SESTAVINE: -         1 vlečeno testo -         margarina -         3 kisle smetane   1. MAKOV NADEV: -         20 do 40 dag maka -         2 žlici kisle smetane -         sladkor po okusu -         rum -         cimet -         1 jajca -         vanilij   2. JABOLČNI NADEV: -         naribana jabolka -         cimet -         sladkor (za posip)   3. SKUTIN NADEV: -         domača prekmurska skuta -         3 jajce -         sladkor   4. OREHOV NADEV: -         40 dag orehov -         2 žlici kisle smetane -         sladkor po okusu -         rum -         cimet -         1 jajca -         vanilij   PRIPRAVA: Na dno posode damo vlečeno testo. Nato naredimo makov nadev. Mak poparimo na mleku. Na makov nadev damo vlečeno testo, ga polijemo s stopljeno margarino in namažemo s kislo smetano. Jabolka naribamo, jim dodamo cimet ter jih posipamo po testu. Nato po jabolkih posipamo sladkor. Na jabolčni nadev spet damo vlečeno testo, ga polijemo z margarino in namažemo s kislo smetano. Nato naredimo skutin nadev in ga premažemo po testu. Spet ponovimo postopek s testom, margarino in kislo smetano. Na koncu naredimo orehov nadev. Orehe poparimo na mleku. Na koncu damo testo in ga premažemo s kislo smetano. Gibanico pečemo najmanj 40 minut v pečici na 150ºC.

Naj ti lepo uspe.

Lp, Danijela

Anonimen -> RE: prekmurska gibanica (20.10.2007 14:55:44)

MIŠEK 13, naredi odlično. samo ne vem, če ga zaupa [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. GA je podedovala po babici

Stran: [1]