Danijela1983 -> RE: prekmurska gibanica (20.10.2007 13:00:59)
|
Jaz uporablja ta recept za prekmursko gibanico. PREKMURSKA GIBANICA SESTAVINE: - 1 vlečeno testo - margarina - 3 kisle smetane 1. MAKOV NADEV: - 20 do 40 dag maka - 2 žlici kisle smetane - sladkor po okusu - rum - cimet - 1 jajca - vanilij 2. JABOLČNI NADEV: - naribana jabolka - cimet - sladkor (za posip) 3. SKUTIN NADEV: - domača prekmurska skuta - 3 jajce - sladkor 4. OREHOV NADEV: - 40 dag orehov - 2 žlici kisle smetane - sladkor po okusu - rum - cimet - 1 jajca - vanilij PRIPRAVA: Na dno posode damo vlečeno testo. Nato naredimo makov nadev. Mak poparimo na mleku. Na makov nadev damo vlečeno testo, ga polijemo s stopljeno margarino in namažemo s kislo smetano. Jabolka naribamo, jim dodamo cimet ter jih posipamo po testu. Nato po jabolkih posipamo sladkor. Na jabolčni nadev spet damo vlečeno testo, ga polijemo z margarino in namažemo s kislo smetano. Nato naredimo skutin nadev in ga premažemo po testu. Spet ponovimo postopek s testom, margarino in kislo smetano. Na koncu naredimo orehov nadev. Orehe poparimo na mleku. Na koncu damo testo in ga premažemo s kislo smetano. Gibanico pečemo najmanj 40 minut v pečici na 150ºC. Naj ti lepo uspe. Lp, Danijela
|
|
|
|