krtekxx
|
Kodrana, prebrala sem o tvoji stiski in sem vesela, da se počutiš bolje. Enkrat sem slišala eno podobno zgodbo, ko je ravno tako mlada mamica zbolela za depresijo. In je razlagala, kako ji je bilo vse težko, ampak se je nekako disciplinirala, si sestavljala spiske, kaj mora vsak dan narediti in potem se ji je počasi izboljšalo. No, na začetku je bilo za cel dan na spisku npr. edino opravilo, da pomije šalco za kavo, a spisek je bil vedno daljši in ona vedno boljša. Poznam pa tudi primer (moje nekoliko daljno sorodstvo), ko je mamica po rojstvu treh otrok zbolela za depresijo, v družini ni bilo posluha za njeno bolezen in so jo označili kot lenobo, pa da je čudna, po 18.letih je zbrala toliko moči, da se je ločila, šla na svoje in se končno uspešno spopadla s to boleznijo. Upam in držim pesti, da imaš vso podporo svojih najbližjih. Pa še kratko poročilce o meni: še vedno imam ar nekaj vode v trebuhu in zgledam kot v kakšnem 5. mesecu, v resnici sem pa ravnokar dopolnila 12T. Kri se izboljšuje, me pa precej boli v trebuhu, predvidevam, da jajčniki, ker so še zelo veliki. V sredno sem bila na nuhalni, ne bi govorila o tveganju v številkah, ampak je glede na moja leta kar OK. Vsekakor (vsaj ta trenutek tako mislim) bom šla na amniocintezo, čeprav so pri naju problem geni. Malček je pa na nuhalni tako razgrajal, da se je gin. kar namučila, da je uspela pogledati kar mora pogledati.Že drugič smo na UZ videli, kake vragolije; prvič je strašno brcal z nogami in rokami, sedajle pa si je verjetno predstavljal, da je na trampolinu. Pa še besedico o roku. Si ne morte mislit, kako različne roke postavljajo različni gnekologi za nosečnost po IVF. Datumi PDP se razlikujejo tudi za 2 tedna. Pa bi si vsak mislil, da je jasno kdaj je bila oploditev in da obstaja točna formula za izračun. Pa ni tako. No, pri meni so določili rok nekako med 31.12 in 2.1. - Lana, ti si imela čisto prav, ko smi rekla, da bo konec leta. Lepo se imejte, sedaj, ko nas je nehalo zalivat nas bo začelo žgat - končno poletje.
|