Vprašanje za tiste, ki ste rodile z EA (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

leah -> Vprašanje za tiste, ki ste rodile z EA (9.12.2004 12:08:01)

Na predavanju je anesteziolog rekel, da se dostikrat zgodi pri EA,ko ženska ne more dobro potiskati, da babca pritisne z roko na trebuh porodničar pa prime glavico in potem otroka tako povlečeta ven...kolikim od vas se je to zgodilo in seveda ali ste čutile ta potis z roko na trebuhu?

Pa še to:Koliko vas je moglo porod z EA končati z carskim rezom?

Anonimen -> Vprašanje za tiste, ki ste rodile z EA (9.12.2004 13:23:00)

Kolikor jaz vem, se tudi tistim, ki rodijo brez EA, večkrat babice "vležejo" na trebuh in iztisnejo otroka ven. Tudi, ko sem jaz rojevala, so eno poleg mene vprašali za dovljenje, če lahko "kolegica" - strežnica - pomaga pri porodu. In so tako naredili. Pa pri moji sestri je bilo ravno tako, tako da je zgleda ta postopek kar pogost pojav.

_Arwen_ -> Vprašanje za tiste, ki ste rodile z EA (9.12.2004 13:28:37)

Meni so pomagali tako, kot je napisala Splišni... Sem rodila z EA, ampak vse skupaj se ni zgodilo zaradi EA ampak ker sem bila enostavno preutrujena in je bilo moje pritiskanje na koncu že bolj švoh...Vseskupaj pa ni nič groznega, meni je zdravnik pritisnil na trebuh, tako tudi pomaga, da pravilno pritisneš (in ne stiskaš zraka v pljučih) in v parih sekundah je mali pokukal ven.
Drugače pa...je EA zakon.

sa -> Vprašanje za tiste, ki ste rodile z EA (9.12.2004 13:58:58)

Se cisto strinjam z Niko B.lp:rozica:

Anonimen -> Vprašanje za tiste, ki ste rodile z EA (10.12.2004 16:46:28)

O, Erika, živjo, kot da bi te poznala, čeprav te ne. Jaz sem prišla s počenim mehurjem rodit v ponedeljek zjutraj, so me takoj klistirali in v porodno, potem sem pa rodila v sredo popoldne s carskim rezom. Fino, a ne?

kepica -> Vprašanje za tiste, ki ste rodile z EA (10.12.2004 20:16:57)

O,groza,Spližni.Kaj takeg pa ne bi rada doživela. Me je kar strah drugega poroda. Drugač pa sem tudi jaz rodila z EA pa moja cimra v porodnišnici tudi,pa sva obe rodili normalno,brez CR ali kakršnihkoli zapletov,jaz sem rodila v 4 urah(po njihovo) drugač sem bla v porodni od pol 9 do pol 3 ampak en kup priprav in vsega,pa oni to še mal drugač štejejo in so naračunal 4 ure. Drugač so pa tudi meni na koncu mal pomagal s pritiskanjem na trebuh,ker baje nisem pravilno pritiskala in je šlo vse zelo počas,zato so mi pa pomagali,da je bil mali prej zunaj.Jaz v glavnem še čutila nisem,moj mož mi je potem povedal,da so se obešali po meni:).Na koncu je itak taka akcija,da komaj veš,za kaj se gre. Ea je pa drugač zakon.Brez nje ne grem nikol rodit.Me naraven porod sploh ne zanima. V glavnem vse najbolš o EA.:bravo:

lp
Kepica

spacey -> Vprašanje za tiste, ki ste rodile z EA (10.12.2004 21:00:18)

Marina: Smem samo vprašat kje sta tvoja sestra in ta ženska s tako grozno izkušnjo rodili? :ups: To pa res ne bi rada... :zmeden:

Hvala in lep pozdrav!:zmeden:

_Arwen_ -> Vprašanje za tiste, ki ste rodile z EA (10.12.2004 22:07:18)

Poznam tudi primer kolegice, ki pa ji EA ni prijela... Pač, ljudje smo si različni...

beba76 -> Vprašanje za tiste, ki ste rodile z EA (10.12.2004 22:17:19)

Čisto možno, da ne prime - jaz sem bila pri prvem porodu 12 ur na umetnih popadkih, pa se je končalo s carskim rezom brez enega samega popadka. Pa sem šla drugič rodit v prepričanju, da mi umetni spet ne bodo prijeli. Napaka! Že pol ure po tem, ko so me priklopili, me ja začelo pošteno zvijati in zdaj prav dobro vem, kaj pomenijo umetni...:)-:)-:)- ...in to tako dobro, da sem se za tretjič odločila rodit z EA - v upanju, da mi bo prijela...:ups:

Annny -> Vprašanje za tiste, ki ste rodile z EA (10.12.2004 23:20:13)

Jaz pa mislim takole....tudi, če ti EA ne prime, nimaš kaj izgubiti, če poskusiš- razen če pride do CR:zmeden2:
Skratka- sama sem rodila z EA in je bilo super, brez bolečin- le na desni strani trebuha me je vsake toliko časa malo požgečkalo:)- Res, res! Po porodu sem bila lepo spočita. Edino malce sem se raztrgala, zato sem dobila nekaj notranjih šivov (ki pa so po dveh mesecih že OK)..
Ko bom rodila še enkrat, bom ponovno z EA:)...o svoji izkušnji res lahko povem samo vse najlepše:bravo:

Lunca1 -> Vprašanje za tiste, ki ste rodile z EA (15.12.2004 12:38:19)

Ojla!

Jaz se ravno ne strinjam, da ne moreš potiskat. Jaz sem dobro čutila pritisk na blato, samo res si moraš predstavljat, da to počneš, da veš katere mišice uporabit.

Sama sem sicer potrebovala 6 popadkov za končni iztisk. Glavni razlog pa je bil v tem, da je bila mala še precej visoko. Na koncu sem jo spravila ven toliko, da je bila zunaj do ušes, z naslednjim iztisom glavico, s še enim pa telo. Pri glavici me je sicer zelo zapeklo, prav tako sem več ali manj čutila šivanje. Strgala sem se v nožnici in malo presredka.

Menim, da je mamica na koncu bolj spočita kot če rojeva normalno in ima zato kvečjemu več moči za zaključek.

EA se ne smete bati. Moja cimra je rodila normalno, prav tako moja sestrična, pa je bilo potem obema žal, da nista vzeli EA.

LP Lunca:bravo::bravo::bravo:

Lunca1 -> Vprašanje za tiste, ki ste rodile z EA (15.12.2004 12:39:16)

Še to. Tudi meni se je na koncu zdravnik obesil na trebuh. Me pa to ni nič bolelo. V glavnem na to nimam nobenih pripomb.

LP Lunca

KSENIJAJ -> Vprašanje za tiste, ki ste rodile z EA (22.12.2004 9:48:48)

Tudi jaz rodila z EA, v ljubljanski porodnišnici! Hvala babicama in g. doktorju - anastezistu, ki je bil tako neskončnooooo prijazen in mi dal EA.

EA je zakon in nikoli!!! ne bi šla rodit brez nje...
Hvala še enkrat vsem, v porodni, ki ste bili tam dne 1.12 dopoldanska in popoldanska izmena!

Srečna mamica

Stran: [1]