Koliko časa se čaka na postopek? (Polna verzija)

Forum >> [Zanositev] >> Težave z zanositvijo

Sporočilo

luna2007 -> Koliko časa se čaka na postopek? (19.10.2007 13:37:41)

Lepo pozdravljeni! Sem  nova na tem forumu. Imam nekaj vprašanj, na katere upam, da mi boste lahko odgovorili.
Bila sem na laparaskopiji, kjer so ugotovili, da imam jajcevode slabe, tako da mi drugega kot umetna oploditev na ostane. Drugih nepravilnosti pri nama s partnejem niso ugotovili.
Sedaj so moje papirje poslali na komisijo in sedaj me zanima, če mogoče kdo ve koliko časa se čaka na odobritev in koliko časa potem traja, da pridem v postopek!

Za odgovore se vam že v naprej zahvaljujem!

MARTINŠČICA -> RE: umetna oploditev (19.10.2007 13:41:59)

3-6 mesecev, morda pa celo prej.

luna2007 -> RE: umetna oploditev (19.10.2007 14:18:47)

Hvala za odgovor.

A pa to od 3 - 6 mesecev bo trajalo da pridem v postopek ali da dobim odgovor od komisije!? Hvala!

sonček33 -> RE: umetna oploditev (19.10.2007 14:27:46)

Odgovor boš menda dobila prej - v mesecu ali dveh, po pošti. V pismu bo potem napisano kdaj in kje se moraš zgalsiti. Pol pa akcija. Tudi jaz sem v tem zosu. čakam na pismo od komisije. Veliko sreče.

luna2007 -> RE: umetna oploditev (19.10.2007 15:01:11)

Hvala! A tudi ti si pa na istem? Pri katerem zdarvniku pa si?

Držim pesti zate in tudi tebi veliko sreče!

lejla007 -> RE: umetna oploditev (19.10.2007 15:38:54)

Luna dobrodošla!

Tudi jaz bom kmalu na tvojem mestu - naslednji teden imam G., da mi pove, če je izvid krvi QL, potem bo pa pravtako dal papirje na komisijo. In sledi.... čakanje!
Sporoči mi potem, koliko časa si čakala, prav?

Pa da čimprej prideš na vrsto in da SEVEDA takoj uspe!!! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

luna2007 -> RE: umetna oploditev (19.10.2007 17:58:52)

Ja veš, da ti bom sporočila, ko se bom razveselila pošte, pa čeprava vem, da me potem čaka ponovno čakanje.

Enake želje želim tebi in vsem ostalim!

sonček33 -> RE: umetna oploditev (20.10.2007 11:31:59)

Luna, naj te malo razveselim - danes sem dobila pošto iz klinike od konzilija - po točno 10. dneh od oddaje prošnje n za postopek ...torej, vidiš, včasih se zgodi tudi zelo hitro. V ponedeljek pokličem kako naprej. Ti sporočim. Pustila sem ti sporočilo na ZS.

luna2007 -> RE: umetna oploditev (22.10.2007 7:55:46)

Ja sem videla, hvala. Sem ti pa tudi že odpisala. Tudi jaz sem v soboto dobila pošto! Res te znajo včasih prijetno presenetiti[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]!

**NiNa** -> RE: umetna oploditev (22.10.2007 15:16:22)

Sonček 33
Kje pa se vidva zdravita? V LJ- Leonišče, ali kje drugje? Ker namreč tudi midva čakava na pošto.
Upam, da jo bova tudi midva kmalu dobila, je pa res lepo slišat, da sta jo vidve tako hitro dobili, jaz sem se psihično pripravila, da jo bom dobila čez 3 mesece.

Veliko sreče še naprej, držim pesti za obe!

luna2007 -> RE: umetna oploditev (22.10.2007 15:26:38)

**NiNa**!
Ja tudi sama sem mislila, da bom tako dolgo čakala. No lepo je, da nas prijetno presenečajo, a ne?!
Drugače pa se midva zdraviva v Leonišču ja.

Boš videla tako lepo bodo presenetili tudi tebe.
Veliko sreče, Luna2007

lusa8 -> RE: umetna oploditev (22.10.2007 16:28:57)

jaz se vam bom verjetno tudi pridruzila. Luna2007, **nina** pr kirih zdravnkih pa sta? Mi2 sma tudi v Leonišču, pr dr. Ribič. 
kak pa to vse poteka? če prav razumem, ko se tvoj gin. odloči, da je "čas za umetno", moraš neke papirje (verjetno z izvidi in da se s postopkom strinjaš) poslat na komisijo? Sem prav razumela? A od komisije dobiš tudi datum umetne?

Hvala.
Lp,

Sulfinija -> RE: umetna oploditev (22.10.2007 17:44:48)

Najin karton je šel 30.08 na konzilij 21.9 je bil konzilij in nato po 22.9 sma dobila pošto nekje en mesec sma jo čakala.

LP[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

**NiNa** -> RE: umetna oploditev (22.10.2007 18:08:23)

Halo
Tudi midva se zdraviva v Leonišču in sicer pri Dr. Bokalovi.
lusa8 - prošnjo oz. predlog pošlje tvoj ginekolog, tebi ni potrebo narediti do takrat ko dobiš pošto nič.

Sulfijija- hvala, da si napisala po datumih kako je to pri vama šlo, sedaj lahko ugotovim kako naj bi šlo mogoče pri nama. Predvidevam, da konzilij zaseda 1x mesečno in to tam nekje okoli 20. v mesecu, potem pa je možno, da so nekatere punce tako hitro dobile odgovor.
Srečno vsem skupaj

luna2007 -> RE: umetna oploditev (23.10.2007 9:21:36)

Oj!
Ja takole je to. Jaz sem svoji g. rekla, da s partnerjem že kar nekaj časa delava na tem, da bi imela otročička in da ni nič. Potem mi je napisala napotnico in pristala sva v leonišči pri dr. Drobniču. Pri njem sem imela potem laparaskopijo in tudi partner je moral na preiskave.
Ko so pri meni ugotovili, da moji jajcevodi ne funkionirajo tako kot bi morali, se je dr. Drobnič odločil, da je za naju primerna le umetna oploditev.
Ne od komisije pa ne dobiš datuma, temveč oni le preučijo dokumete in potem odobijo da greš lahko v postopek umetne oploditve.

Če imaš še kakšno vprašanje,kar vprašaj, lp, Luna

luna2007 -> RE: umetna oploditev (23.10.2007 9:23:19)

NiNa!
Jaz sem slišala, da konzilij zaseda vsak teden. Mogoče je le čez ¨poletje¨ kaj drugače.

Držim pesti, da tudi ti tako hitro dobiš odgovor.

Luna

Anonimen -> RE: umetna oploditev (23.10.2007 9:24:44)

Komisija za OBMP v Ljubljani zaseda konec meseca oktobra.Preverjeno [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

luna2007 -> RE: umetna oploditev (23.10.2007 10:03:55)

Ja lahko da, sem bila potem napačno obveščena. Hvala za popravek!

rokapi -> RE: umetna oploditev (29.10.2007 16:16:26)

Lahko pa se pozanimate v Dravljah pri dr. Rešu. Tam gre precej hitreje, dr. Reš se ti tudi zelo posveti. Moje osebne izkušnje so precej bojše kot na GK Lj.

Link je http://neplodnost.com/

**NiNa** -> RE: umetna oploditev (8.11.2007 16:25:18)

Halo punce!
Samo toliko, da se vam malo oglasim in potožim, da midva se vedno nisva dobila pošte in pridno čakava. Verjetno nas je preveč in "najin predlog" še ni prišel na vrsto. Upam, da bova pa vsaj v naslednji rundi.
Vsem, ki pa ste že dobile pošto pa želim, da vse čim lepše in čim hitreje steče v pravo smer [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image].
pa pa

Stran: [1]