CIPRESA -> Kakšen predlog prosim!! (19.10.2007 13:11:37)
|
Niti nevem ali sem izbrala pravi forum, če ga nisem me pač moderatorji prestavite. Nečakinja stara 1 leto je ob rojstvu imela šum na srčku in sicer tri luknjice. Ko je bila stara mesec dni so ji opravili operacijo na srčku in sicer tako da lahko zdrži do kakega leta ko bo potrebna glavna operacija. Sedaj pa je napočil čas ko bo potrebna ta druga operacija. Mamica te punčke Nine je izvedela da bo operacijo potrebno opraviti v Londonu, da je operacija izredno težka, ker ima punčka tri luknjice, časovno zelo dolga in je umrljivost otrok pri teh operacijah velika. Torej katastrofa glede na to kako so mamico v pediatrični kliniki pred meseci tolažili da ni to nič takega kar se nebi dalo poštimat. Zanima me če je katera med vami ki je imela podobne izkušnjo in kako je vse potekalo. Druga stvar pa so finance. Zaenkrat je mamica še na porodniškem dopustu, ta pa se ji izteče ob koncu novembra, podaljšala bi lahko le z dopustom in sicer tja do 13. decembra. Z njo v London bo šel njen mož (moj brat), ki pa nemore uveljavljati nege ali spremstva, če ga bo uveljavljala ona. Torej bo primoran vzeti neplačan dopust + kriti vse stroške poti in nastanitve v Londonu. Toliko denarja nimata in že tako sta v slabem stanju zaradi same diagnoze in postopka, sedaj pa še denar. Rada bi jim pomagala, njima in moji mali nečakinji Nini da bosta oči in mami z njo skupaj. Ali obstaja kakršno koli združenje ali pravna pot da dobimo kaj od države ali združenja vsaj začasno - kot posojilo ali karkoli? Res bi prosila vas ki ste bile že na tem ali pa tudi ostale če karkoli veste kako to poteka da mi malo opišete postopek. Operacija naj bi bila zelo zahtevna, zato bo Nina hospitalizirana najmanj 14 dni v Londonu, mamica punčke ne doji več , kar smo slišali da potem ji hospitalizacija z otrokom ne pripada in si mora sama plačati stroške nastanitve tako kot oče. Poleg tega imata tudi sinčka ki je star 3 leta in jih bo zelo pogrešal, ostal bo pri meni doma - kako naj ga pomirim, kaj naj mu rečem doma. Starša sta mu že povedala za pot a vseeno ko bo čas prišel bom sama z njim in nevem kako naj reagiram ko bo jokal, ko bo hotel svoja starša. Sploh nevem če sem pripravljena na tole. Malo mi pomagajte s svojimi idejami, LEPO PROSIM!!!
|
|
|
|