Tejcha
|
Tudi mi imamo doma enoletnega lumpa, aprila pa pričakujemo drugega oziroma drugo... Pri nas je tako, da sedaj vsi navijajo za punčko, meni pa je res čisto vseeno. Vem, da je to že precej zlajnano, sam...če je pa res! In če bo punčka, jo samo v pinki zagotovo ne bom oblačila, si bom pa dala duška z oblekicami, metuljčki, špangicami, čeveljčki... ker je men to kjut! Prav tako pa mi je všeč, če je deklica napravljena frajersko - hlače na prislc, rutka okrog vratu, športni copati, a vseeno to ne pomeni, da mora biti čisto pobovska! Vsakega malo in je ravno prav. Meni gre na živce ravno pretiravanje v eno skrajnost. In potem se kakšna mami še znori, ko kdo izjavi: Joj, kakšen lep fantek... Ja, kk hudiča pa se pri enoletnici vidi, da nima nečesa v plenički, če je pa drugače komplet napravljena kot fantek in ima po možnosti v vozičku še avtomobilček? Pa da ne bo pomote: punčke se po mojem mnenju morajo igrati tudi z avtomobilčki in tudi fantki s punčkami, likalniki (to ima doma že tudi naš mulc)... Zakaj že ne bi smeli otroci plesati in peti? Meni se pa zdi, da je to ena izmed stvari, ki jih lahko starši kot prvo prenesemo na naše škratke in to jim ostane celo življenje. Glasba in ples sta bila in sta še vedno ena izmed vodilnih načinov sprostitve, zabave... Kaj pa se potem počne z majhnimi otroci? Midva zlagava kocke, se špilava v peskovniku, voziva avtomobilčke, riševa, pomaga mi pri kuhi... in nemalokrat poleg prepevava. In Tilen takoj, ko zasliši glasbo že začne migat in "pet". Točno ve, da se ob nekaterih pesmicah zravne ploska, ob drugih kaže z rokami... zvečer pa rabi eno al pa dve pesmici, da se čisto umiri in nato zaspi... Počakaj, da boš toliko noseča, da bo čas za kukanje med nogice in če vama je "zgodila" deklica, zavij malo v H&M in podobne štrcune, pa boš videla, da tudi za punčke ni vse tako kičasto. In začni s privajanjem na misel... Verjamem, da te skrbi, kako bo z dekletcem, ker tudi mene, ker sem navajena na pobčka, sam... Bi blo pa lepo čez kakšne 25 let bit "taglavna babi". A ne?