Mamice študentke (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja

Sporočilo

ancka -> Mamice študentke (8.12.2004 19:14:51)

Živjo mamice:sloncek:!
Obiskujem 4.letnik PeF in me zanima, če imam kakšne ugodnosti pri obiskovanju obveznih vaj, predavanj,..., ker sem postala mamica. Torej, kako je s statusom mamic na faksu? Sem redna študentka.

Hvala za pomoč, pa lp vsem:rozica:

Dadi -> Mamice študentke (8.12.2004 19:17:44)

Hoj....jaz sem abs. PeFa...pripada ti eno študijsko leto. Pa to verjetno že veš. Kar se tiče vaj pa boš verjetno morala zadeve nadoknadit...takrat ko boš lahko. Se pravi verjetno naslednje leto. Žal...Morda se da zmenit ds kakšnimi profesorji. Poskusi.(vsaj kar se športa tiče)

Naty*Taja -> Mamice študentke (8.12.2004 19:56:27)

Zdravo!
Tudi sama sem študentka PeF v MB , sicer že absolventka, me je pa vseeno zanimalo, kakšne so naše pravice, obveznosti in dolžnosti!
Najbolje je da se o tem pozanimaš na spletni strani ŠOUM-a, kjer je posebej link za študentske družine. Tam je podrobno opisano, kaj ti pripada, kje uveljavljat pravice..
Na kratko pa tule:
mamicam študentkam pripada:
- dodatno študijsko leto za vsakega živorojenega otroka v času študija;
- pri računanju "cenzusa" za republiško štiipendijo se upoštevajo zgolj dohodki nove družinice (torej mamice in očka ter otroka), ne pa več študentkinih (študentovih) staršev;
- otrok je upravičen do otroškega dodatka;
- za mamico (očka) se dodeli še ali otroški dodatek ali denarna socialna pomoč (ni nujno, je pa mogoče);
- starševski dodatek za prvo leto otrokovega življenja;
- pomoč za opremo novorjenca;
- če prejemaš (za otroka ali zase) denarno socialno pomoč, si oproščen plačila vrtca;
- pri sprejemu v študentski dom se študentu/študentki, ki bo bival/a z otrokom, k skupnemu številu točk prišteje še 100 dodatnih točk;
- upravičena si še do dodatnih 5 bonov za študentsko prehrano mesečno.

to bi bilo tako "odrezavo" našteto vse. obstaja pa še nekaj lepših stvari - novoletna obdarovanja, počitnice, pustovanja in solidarnostni sklad kluba študentskih družin slovenije, vendar je po mojem najboljše stopiti v osebni stik s katero od mamic, ki so tudi aktivne v klubu študentskih družin slovenije - 050 632 622.

Upam, da sem ti pomagala!
Vaje in ostale obveznosti pa lahko opravljaš v letu, ki ti kot študentski mamici pripada - zdaj pa je po moje bolje, da uživaš v svoji novi vlogi!!

Lep pozdrav od Naty

ancka -> Mamice študentke (8.12.2004 21:41:52)

Ojla Dadi.
Ravno glede športa sem hotela vprašat.Dokler nisem rodila sem obiskovala vaje pri športu(sem le sedela in opazovala, štela se mi je prisotnost), zdaj pa manjkam in bom šla šele po praznikih ponovno. Kaj nimamo kakšne olajšave kot tisti s statusom športnika, ki imajo opravičen določen procent vaj, torej lahko manjkajo?

Hvala:bravo::bravo::bravo:

Naty*Taja -> Mamice študentke (9.12.2004 9:37:18)

Če si na Mariborski PeF, moraš samo profesorja Sitarja poiskat, pa ti bo dal podpis - sem imela sošolko, ki že ima otročka, pa ji je kr dal podpis!
Drugače si pač zrihtaš potrdilo od zdravnika in te opravičijo telovadbe!
LP

ancka -> Mamice študentke (9.12.2004 13:23:33)

Študiram v Kopru. Mi imamo tudi praktičen del izpita, ki ga bom morala opravit prej al slej, rada bi pa nekako oprostila odsotnost na vajah, da mi ne bi bilo potrebno drugo leto tega nadoknadit. A je mogoče to kako nardit?

Abby -> Mamice študentke (9.12.2004 16:44:41)

veliko je odvisno od profesorjev. Če so ti naklonjeni, je ok, če ne si pa v riti.

Stran: [1]