ircica -> RE: NoVeMbEr 2006 (2) (23.10.2007 15:50:20)
|
Tudi jaz Kostji dam zjutraj jogurt ali sadje, zvečer pa hipp kuha. čeprav tista o polnem žlodčku, ki spi čez noč, se nekako ni pri nas uresničila. Moja kuharska mamasta popolnost se v resnici kaže čez dan, ko dobi za malico žemljo ali še raje kroasan (da je še zame kaj), kekse, hrskije (stisnjena žagovina, pa vseeno obožuje), kosilo iz zmrzovalnika/tržnice, kjer se ne potegujem posebej za eko hrano. Sadje kupujem pri makedoncu na tržnici, ker je prijazen in ima v redu robo (tudi iz Španije in Makedonije). Kostja pa tako najraje je babićino govejo juho, ki jo dobi vsako nedeljo + 3 lončke za v zmrzovalnik, da nam čez teden ni krize. Zdi se mi, da nekatere ženske pač izredno rade tekmujejo v materinstvu. Ne vem točno, kaj je nagrada. A mogoče najbolj idealni otrok na svetu ali je kaj denarja v igri?? Kdo je težje rodil, Kdo je dalj časa dojil, se bolje izognil dojenju v javnosti, žrtvoval več večernih izhodov, imel več dela z iskanjem pravega mleka, hitreje navadil otroke spat, plazit, govorit v čimbolj pravilni slovenščini, jest z žlico, vilico in nožem še pred iztekom porodniške, jih navadil uživat v suhem sadsju in vodi itd. Kar se mene tiče, dokler je moj otrok sit, dišeč (nesmrdljiv) in se reži na vsa usta, ko se mi bliža z edinim namenom, da mi sune miško in sedi v naročju, me ravno briga, kaj ostali delajo. (ni čisto res, ampak danes se mi tako zdi). Pa za tuje otroke velja enako.
|
|
|
|