Bubamaraa -> RE: Zasavčanke, 2. krog (3.11.2007 21:05:55)
|
tole sem glih kar prebrala in mislim, da je res tako.... LJUDJE SO DARILA: Ljudje so darila, ki mi jih Bog pošilja … zavita. Nekatera so lepo zavita: zelo privlačna so, ko jih prvič vidim. Nekatera dobim zavita v navaden papir. Z nekaterimi slabo ravnajo na pošti. Tu in tam pride posebna pošiljka. Nekateri ljudje so narahlo, drugi tesno zavita darila. Ampak … Ovojni papir ni darilo! Tako hitro se pri tem zmotim … Včasih darilo zlahka odprem, včasih potrebujem pomoč drugih. Je to zato, ker se nekdo boji? Ali to celo boli? Mogoče je bilo kakšno darilo že odprto in vženo stran? Ali je mogoče, da to darilo ni zame? Jaz sem človek, torej sem tudi jaz darilo! Sem kdaj pogledal, kaj je znotraj darila? Me je strah? Mogoče še nisem opazil, kakšno lepo darilo sem … Je mogoče, da bi bilo znotraj kaj drugega, kot jaz mislim, da je? Jaz sem darilo za moje bližnje. Sem pripravljen podariti se drugemu? Biti človek za bližnjega! Ali pa morajo biti zadovoljni le z ovojnim papirjem … Vsako srečanje je izmenjava daril … Ljudje smo darila … Sprejeta in podarjena darila.
|
|
|
|