Barči78
|
Nadaljujem... Pride dons tašča gor, prav a veš kdo je klical, župnik,... Pove kaj ji je vse rekel, pa da če me je tolk v hlačah naj ga pokličem. Še dobr, da ga nisem kuj, ker sem bla čist preveč jezna. Pa kaj se gre. No in ga pokličem, se predstavim mu rečem, naj kar pove, ga poslušam, on seveda bla bla, da je odgovoren za farane, da bi mu mogla sporočit, da on mora obvestit farane, kdo je lahko boter in kdo ne, sem rekla, ja a pri Neji je bla pa lahko? Pol se mu pa rekla, no zdej pa vi mene poslušte. Prišla sem v župnjišče 5 do 8h, zvonila, na vse možne zvonce, vas nikjer. Šele 15 čez 8, sem vas uspela priklicat, ko ste pri kuharici sedeli. Pa pravi, ja to je pa moja stvar. Sem rekla, ne ni vaša stvar, če imate uradne ure ob 8h, mene doma čakata 2 otroka in nimam časa cel dan na njega čakat. In da me je zelo zmotil njegov pristop, da je do konca aroganten. JA, mene je tud zmotil vaš pristop, pravi. Sem rekla, v redu, se pravi, da motiva en drugega. Pa pravi, ja sej jest bom to Pavletu pisal, bog ve kaj mu bo grozil, bogi župnik, sem mu rekla, sej vem, da mu boste pisal, ker veste, da ga imajo ljudje radi, za vas pa drugače govorijo. Pol je pa vprašal, a boste otroke tud v Tunjice h verouku vozil, sem rekla, ne vem, h vam jih pa sigurno ne bom. Pol sem mu pa še rekla, da naj bi on zastopal boga, učil vero, ne pa da je tak. No, še par stvari je blo v mes, brez veze, jezna sem bla ful, na koncu sem mu pa samo rekla, hvala vam za prijaznost pa adijo. In sem vrgla slušalko dol. Mah grdo, ampak mi je res kapo dvignil, pa kaj mu je, on odgovoren za nas, pa noben ga kej dost ne mara, problem je samo, ker je dost visoko na stolčku in se bojim, da bo res spet zahteval odstop Pavleta, k je pa res dušca.