mamuška
|
No, v parih stavkih: Dominik je lepo priden, danes smo že ujeli ritem, je, kaka, lula pa spi. Žuži poka po šivih od ponosa, kot zvesti kužek nosi pleničke, pajacke, pomaga (ajd, naj se zgraža, komur se da!) meni brizgat mleko na "molzni stroj", greje flaške v grelcu, jih pomiva, veselo pestuje in skače na vsak "mjav", ki ga Dominik da od sebe. Je bolj zanesljiv kot babysence :)) Vmes, ko je malo lufta, pa je blazno rad "moj scrkljanček" in bereva izključno literaturo o negi dojenčka :)) DOminik je prejel izmenjalno transfuzijo, bil 3 dni pod lučko in v topli posteljici, imel je nekaj težav zuravnjavanjem tel. temp, tako da ga občasno še pogrejemo s termoforjem. sicer pa je klasa za svojo starost, saj ni bil nič hranjen po sondi, ni imel nič kisika, v tem pogledu je povsem samostojen in suveren od prve ure dalje. Je sicer zelo zelo počasi, obrok 50 ml je cca 40 min, ampak je, Zredil se je iz 2.670 na 2.850 včeraj ob odpustu. Je redno na 3 ure, lahko si uro naštimaš po njem :), podnevi in ponoči. Na smrt sovraži umivanje in preoblačenje, čim ga daš vodoravno, vključi sireno :) Jaz sem kar OK, v primerjavi s prvim CR primerjave sploh ni, se pozna, da tokrat ni bilo poprejšnjih 20 ur ubijalskega poroda. Na nogah sem bila 4ure po CR, peš sem šla EINT dobrih 18 ur po CR (itak da so me nazijali ko mačka, ampak če NE VEŠ, kaj je z otrokom, halooo??) in od takrat je bil tempo vsak dan hujši. DObrih 48 ur po CR sem bila praktično že ves dan nogah, na poti med svojo sobo, intenzivno in laktarijem. Vsem, ki so tokrat imeli kakorkoli opraviti z mano, lahko tokrat rečem eno samo zahvalo in pohvalo. Posebena zahvala gre najprej moji osebni G, prof. Geršakovi, ker ženska je naredila tudi še tisto, nemogoče. Spremljala me je vse dokler nisem končno šla v porodno, ves čas po telefonu, od doma, iz avta. Nato pohvala in zahvala dr. Premru-Sršen, brez nje bi ta boj - to vem zdaj - zagotov izgubila nekje v 22.-23- tednu. Odnos od sprejema do odpusta v Lj -P je bil sama špica, res maksimalna skrb, prijaznost, zavzetost, tako zame kot za otroka. Naj se sliši kakorkoli, posebej moram pohvalit "našega" Pušenjaka, ki je v petek zvečer v poznih urah, ko je že davno zaključil svoj šiht, prišel extra zaradi mene nazaj v Porodni blok in naredil detajlni UZ otroka, na osnovi katerega so CR odložili - zaradi nepopolne ekipe pediatrov. Zdržala sva potem do nedelje, ko je stanje otroku nenadoma poslabšalo in sem manj kot v 3 urah prišla iz oddelka E na oddelek A, se pravi rodila s CR. Ekipa v porodni je bila špica, prijazni, človeški, topli, vsi po vrsti, z izjemo Kostovskega, ki je nekaj tulil tam po hodnikih, ampak je svoje delo očitno odlično opravil, vsaj za zdaj zgleda tako. Sestrski tim na A oddelku super, kasneje sem šla na C, kjer imajo v ekipi 2 možakarja, ki sta skrbela za dobro voljo 24 ur na dan - skratka tokratna izkušnja je popolno nasprotje prve. Evo, samo toliko, ker se čutim dolžna ob vsej morlano podpori, da se vsaj na brzino javim.
|