|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  23 24 [25] 26 27   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Male majčice in majčki 2006
5.12.2007 8:33:53   
mojca75
Dobro jutro,

najprej sem pomirjena ker sem videla da nisem sam jest tko "nesposobna" da se učim ko mojce ni! Vidim da so tud pri vas potem družinski člani "begunci", tko kot mojadva!

Sicer smo meli pa mi burno noč. Na koncu nič posebnega, me je pa skoraj kap sunla!

Mojci je ob 1.30 tekla kri iz nosa. Ampak to nisem takoj pogruntala. najprej je začela klicat mami-mami, si mislim dej naj tisto dudo pa zaspi, pa še kliče in že napol joka. Vstanem in vidim da je postla krvava, pa ona okol nosa in ust in vskliknem:
Mami: Joooj!
Ati: Kaj je?
M: mojci kri teče!
A: Iz kje?
M: ne vem!
Ati skoč pokonci, jest že grabim mojco, vstrašla sem se da je bruhala kri.

No ja krvi ni blo tolk mal, najbrž se tud njej ne strjuje glih Ok, tko kot men - to je dedno, atiju pa itak non stop kri iz nosa lije.
Sem zdele klicala mojo mmai, ki gre danes po mojco da ji ppvem da ne koljemo otroka ponoč, sam da ji je kri tekla. Ker postla je še krvava!

Pol smo mel še pestro uro, ker ni vedla kje bi spala, pri nama al v svoji postli, pa pila bi, pa Loti (njeno punčko), pa poušer,. pa k nama pa nazaj ,...pa.... ko že mislim da spi (vse se umiri) vstanem da jo pokrijem, ona SEDI v postelji,...user posted image

No tko, takle mamo!

Zdej pa delat!

Ne me ščipat v lička, ne me slint, sploh pa mi ne govort kolk sm zrasla

(odgovor članu mojsoncek)
Neposredna povezava do sporočila: 601
5.12.2007 8:45:51   
MarijaPo
barbs - sej vem, ti to samo zato govoris, ker te je strah, da bi se Eva ful zredila in da bi potem Aleksa vsi v vasi zezal, da ima slona za zarocenko. :)

mojca - tole s krvjo iz nosa sploh ni nedolzna stvar. Igorjeva sestricna skusa zanosit po vseh nenaravnih poteh in so jo nafilali z nekimi hormoni, od katerih se ji je telo zacelo res cudno vest in je sla k zdravniku, ker ji je ful iz nosa teklo in dohtarca: ja, ja, dajte si mrzlo krpo na vrat pa te blazev zegen stvari in ona, da ne, da njej to res ful tece. In potem se ji je glih tam ulilo in so jo odpeljali z resilcem na urgenco, ker se je se zdravnica prestrasila, da ji bo tam izkrvavela. No, Mojci se to najbrz ne bo zgodilo, ker najbrz se ne skusa zanosit. :)

Danes sem zadnji dan na bolniski, se ze precej bolje pocutim. Iz nosa mi tece le se slap Savice in ne vec Donava na najsirsem delu.

Mimogrede, katera je vasa najljubsa reka in zakaj?

Meni je Donava, ker je bo njej in z njo zrasla moja babica (glih danes minevata dve leti odkar je umrla) in ker je ful impozantna in lepa reka. Nikakor pa to ni Ljubljanica, ki je po moje precej grozljiva reka. Ze sama zgodba o povodnem mozu mi je grozna.

(odgovor članu mojca75)
Neposredna povezava do sporočila: 602
   [Brisano sporočilo]
5.12.2007 8:56:16   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu MarijaPo)
  Neposredna povezava do sporočila: 603
5.12.2007 9:06:42   
marsovka
dobro jutro še od meneuser posted image

danes sem imela že celo štalo navsezgodaj, ker sem očitno še mal posttravmatična po včerajšnjem cepljenjuuser posted image

ne bi v detajle, pouhn enga laufanja sem in tja in vozikanja in ugotavljanja, da kdor pač nima v glavi, ima...saj veste kje.

ampak če drži tam, naj pa še tisti: slab začetek, dober konec, tako da upam, da sem se danes nahektizirala za cel dan...

torej, včeraj smo ga cepili, deca našga. ko se je na vratih čakalnice prikazala sestra, je začel tulit ko norc, potem se je mal pomiril ob kockah, ko pa je zagledal dohtarco, se mu je kar stevčkalo. tolk jke tulil, da niti ni opazil, kdaj ga je cepila in še potem (ko sem ga v čakalnici za "nagrado" v izrednih razmerah tolažila s krofomuser posted image ), je dvakrat bruhnil v jok kao "joooj, kaj sem bil bogi"

se mi je pa kar milo storilo, ko je sestra rekla: "a naj vržem ta kartonček (uni tazelen) al ga boste spravli za spomin?" namreč, sedaj bo samo še tista posvetovalnica pri treh letih, potem bo pa cepljenje šele pred vstopom v šolo, ane. OOO, sem pomislila, to je pa očitno KONEC NEKEGA OBDOBJA! Naši malčki odraščajouser posted image user posted image
baj d vej, kartonček sem spravila za spominuser posted image

zdej pa upamo na najboljše. ponoč sem slabo spala, ker sem ga kar naprej čekirala, če bi bil kaj vroč, itd...

mojca, ste pa res imeli šoke ponočiuser posted image . upam, da bo takih na splošno v prihodnje čim manj! jaz sem tudi imela eno obdobje v srednji, ko se mi je večkrat ulila kri iz nosa in enkrat se pomnim, še posebej, me je rešila table ravno pri matematiki...user posted image namreč, prfoksa me pokliče, jaz dvignem glavo izmad zvezka in kar naenkrat se mi ulije (kar je zgledalo ko en deci krvi). prfoksa se je tolk ustrašla, da me potem en lep cajt ni vprašala, hahahah

Marija, ti pa znaš naše sive celice razgibavati. morda bi ti moralo priti v navado, da nam vsako jutro postaviš eno vprašanje in mi hočeš-nočeš moramo zakurblat mašineuser posted image user posted image

meni je pa (zelo klišejsko ali pa tudi ne) pač všeč Soča. ne morem pomagat, na nekaterih delih je res tako lepe barve, smaragdna, da se kar zagledam... pa večkrat smo taborili ob Soči, tako da...hehehe

tolk zdej, še kaj pa potem, moram nujno neko poročilo oddat!!!!

lep dan,

(odgovor članu MarijaPo)
Neposredna povezava do sporočila: 604
5.12.2007 9:21:41   
mojsoncek
Se prav stinjam z marsovko... tudi meni je najlepsa Soča, vsaj tam na tolminskem koncu. Zakaj?! Ker sem kot otrok veliko poletnih dni prezivela pri noni in sem se, kljub vsej njeni mrzlosti, v njej veselo namakala in cofotala. Kasneje pa seveda na njenih bregovih, ki so posuti z lepimi belimi kamencki, lovila soncne zarke user posted image . Bilo je lepo in res nepozabno.

Pa dobro jutro vsem skupaj user posted image ...

Vse kar smo, je posledica našega dosedanjega mišljenja (Buda)

(odgovor članu marsovka)
Neposredna povezava do sporočila: 605
5.12.2007 9:59:10   
mojca75
reka - glasujem za Kolpo, in sicer njej zgornji tok (Fara, Radenci, Dol,...Žaga)

Neposredna povezava do sporočila: 606
5.12.2007 12:44:32   
Barbs
IZVIRNO SPOROČILO: mojca75

reka - glasujem za Kolpo, in sicer njej zgornji tok (Fara, Radenci, Dol,...Žaga)

Itak sem vedla, da ne boš za mojo Kolpouser posted image

drugače pa :

meni je Soča , tako kot marsovki in mojsončku, ena taka lepa, za spomine obujat reka..na srednješolska leta v Tminu, ko smo imeli "žure pri Soči" .... to je blo kukr en tajni znak - žur pri Soči...smo že vedli, da se bomo lupčkali, pa valali po travi, pa pir piliuser posted image , pa potem itak pred spanjem v "kadilnici" dijaškega doma tulili , da to pa ni to, da smo pa mislili, da je un tak pa tak, da pa je v bistvu živa monauser posted image

Moja "druga" reka je Amstel  - mi ni sicer jasno, zakaj je potem Amsterdam z r-jem, če je pa reka Amsteluser posted image  No, o tem, zakaj mi je ta reka tudi izredno pri srcu, ne bi danesuser posted image

Donava.... hja, Marija , asociacija na  enga fejst fanta, ki mi je povedal, da vsi vejo, da je druga najdaljša reka v Evropi, da pa nihče ne ve, da v pesku na rečnem dnu živijo deset centimetrov dolge školjke Margaritana margaritifera. user posted image  Resno.In le  ena od tisočih varuje skrivnost.user posted image

In da končam : moja naj reka je moja Kolpa. Ki teče nekaj deset metrov stran od naše hiše. Je moja prijateljica in zaupnica. Odločitev, preseliti  se na vas je bila težka. Odločitev, da pa bo to ravno pri Kolpi, pa sila enostavna.

Jao, grem krvavice pečt, ker bo ata lih kar iz Ljubljane, Aleksa je pa vaški miklavž povabil danes ob petih na neke ceremonije pred gasilski domuser posted image  In me mal skrbi, ker Aleks zna zapet samo zadnje zloge od ringara-ja , na tla pome - če... jaz pa od miklavževih , ki je bolj cerkveno usmerjen, obvladam samo Rožo Marijo ( ki mi je res lepa pesem) , od molitvic znam pa samo Sveti angeluser posted image  Itak je mama kriva, ker me ni peljala v cerkev, pa čeprav rdečouser posted image

Vsako noč nekdo misli name, preden zaspi:)

(odgovor članu mojca75)
Neposredna povezava do sporočila: 607
5.12.2007 12:50:45   
puncica
Sem hotla za sočo glasovat pa se nočem ponavljat tako da men je pa všeč Mura tako počasna in tako mogočna reka se mi zdi.

Zunanji svet je le odsev sveta, ki ste ga ustvarili v svoji notranjosti.

(odgovor članu mojca75)
Neposredna povezava do sporočila: 608
5.12.2007 13:01:45   
Barbs
Punčica, spet razturašuser posted image

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 609
5.12.2007 13:28:10   
MarijaPo
Barbs se nikoli ne spremeni: najprej me je ful zanimirala s tistim Amstelom, potem nisem zvedela kaj se je tam zgodilo (in ker je tam pozimi premrzlo za kaj res zabavnega, poleti pa je prevec komarjev, da bi bil clovek primerno oblecen za kaj zabavnega, se ne znam spomnit kaj bi lahko bilo drugega), potem pa je se omenila krvavice. (Jaz za krvavice koljem in to ne nujno pujse!)

Grem na kulinariko.net gledat kaj lahko naredim iz zelja, karfijole, korenja in kolerabe in po moznosti mesa.

Predlagam, da enkrat, ko bomo vse ze bolj v letih in ne bomo vec imele majhnih razgrajacev doma, uberemo Majcice 2006 reunion in naredimo tur po vseh teh rekah, ki so nam vsec. (Jaz seveda nisem omenila, da mi je Donava najlepsa na mostu Bratstva i edinstva v Bezdanu.) Torej tura zaenkrat zajema pot od Nizozemske preko Slovenije do Srbije. Kolikor poznam kraje na poti, se bomo povsod dobro imele. :)

(odgovor članu Barbs)
Neposredna povezava do sporočila: 610
5.12.2007 13:47:33   
marsovka
user posted image user posted image user posted image  za krvavice in praženo zelje, yeeeeeeees, jest sem čist mahnjena na to! samo ne vem, kaj naj nardim (razen tega, da prešpikam do onemoglosti) , da mi krvavica ne bi počlauser posted image

pa če je tak fajn hrustljava, pa zelček lih prav kisel...jooj, se mi kar cedijo...MARIJA,  a si prav morala?????

(odgovor članu MarijaPo)
Neposredna povezava do sporočila: 611
5.12.2007 13:51:42   
MarijaPo
Barbs je kriva! Ona je zacela!

(odgovor članu marsovka)
Neposredna povezava do sporočila: 612
5.12.2007 13:56:38   
mojca75
Ne mi omenjat (mnjamiiiiiii )krvavice, ker še nisem bila na kosilu, pa tud ne bom uspela it, doma jih pa nimam, pa tko mam rada krvavice, da o kislem zelju (ki mora biti res kislo) ne zgubljam besed.
Mmmmmmmmmm

(odgovor članu MarijaPo)
Neposredna povezava do sporočila: 613
   [Brisano sporočilo]
5.12.2007 14:06:50   
Brisani uporabnik

(odgovor članu mojca75)
  Neposredna povezava do sporočila: 614
5.12.2007 14:08:47   
mojca75
Repa zelju ne seže do kolen. pri nas Jure ne mara preveč zelja tko da jaz bolj repo (moram) kuhati, in zato mi je zelje še ljubše!

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 615
   [Brisano sporočilo]
5.12.2007 14:12:53   
Brisani uporabnik

(odgovor članu mojca75)
  Neposredna povezava do sporočila: 616
   [Brisano sporočilo]
5.12.2007 14:20:30   
Brisani uporabnik

Neposredna povezava do sporočila: 617
5.12.2007 14:37:32   
puncica
Krvavice - blek, ne jem jih ker hm... ne bom razlagala da ne bom predolga user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 618
5.12.2007 14:53:43   
marsovka
puncica, si morala kdaj čreva čistit, hihihiuser posted image ?????

jaz jih bom pa ta vikend..pa naj me koklja brcne, mal maščobe pa rabim, al kak???!!!

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 619
5.12.2007 14:55:05   
puncica
IZVIRNO SPOROČILO: marsovka

puncica, si morala kdaj čreva čistit, hihihiuser posted image ?????

Čistit ne je blo pa kar podobno ko gledaš tiste pijane dece kako tole pučejo in filajo user posted image

(odgovor članu marsovka)
Neposredna povezava do sporočila: 620
5.12.2007 14:59:51   
mojsoncek
puncica, da ne bos edina... jaz jih tudi ne maram user posted image ... ampak kislega zelja in repe se pa ne branim user posted image

(odgovor članu puncica)
Neposredna povezava do sporočila: 621
5.12.2007 15:30:07   
Barbs
IZVIRNO SPOROČILO: MarijaPo

Predlagam, da enkrat, ko bomo vse ze bolj v letih

Ko boste ve bolj v letih, draga Marija, bom jaz že krepko v letihuser posted image  Mogoče ne bom več mogla it na kraljičin dan v Amsterdam in nosit oranžnega šala iz perja, po vsej verjetnosti mi tudi kuki navsezgodaj zjutraj ob kafetu ne bo več pasal, kamo li, da se bom lahko potapljala v Donavo in iskala školje, za katere nihče ne ve da so tam. Da ne govorim, da bo smešno, ko se bom z debelo ritjo valjala ob Soči in iskala koga, ki bi se bil pripravljen lupčkat z mano.user posted image

Punčica, zakaj ne maraš krvavic? Daj povej.... tud če je dolgouser posted image

Aja, Marija, iz unih zadev, ki si jih omenila, lahko skuhaš ZDRIZ... a moraš zelje nujno dat zraven? Ker če ne bi bila to lahko čist spodobna enolončnica.... mal čebule spraži, pa kolerabico , korenček in krompir prepraži gor, nato dodaj cvetove karfjole in zalij z vodo... pa začimbe seveda in meso po želji... Prosim, če Eve ne begaš z zeljem trenutno!!!!user posted image

Marsovka, BTW, a dabl trabl še obstajajo????  Hudo, pa saj so že pred petnajstimi ali več leti špilal.... benđo pa kitara... pa moja cimra Bojana je unga na benđotu enkrat za user posted image  mimgrede pošlatala, ker je bla objestna na žuru in sem potem imela celo življenje travme, ko so špilal recimo na Kunclnu, sem bila prepričana, da se bo un spomnil, da sem bila jaz cimra od Bojane in mi je blo ful nerodno it na žur. Ves večer sem se skrivala bolj zadaj...user posted image

Pa nočem vprašat, zakaj je mojsonček za dve uri kao zaspala....user posted image user posted image

(odgovor članu MarijaPo)
Neposredna povezava do sporočila: 622
5.12.2007 20:22:53   
MarijaPo
Sem naredila zelje. Ni ga cez dobr zelje. Evi sicer na kraj pameti ne pade, da bi jedla zelje, kot tudi ne kar koli koristnega, ampak ji je danes sveti Miklavz prinesel Polycal, tako da suhoba nima vec sans.
Bo zelenjavni zdriz jutri.

Igorju sem vzela misko in ker dela pametnejse stvari od mene, mu jo moram hitro vrnit (on je svojo pustil v sluzbi).

Uzivajte, ful je bilo prijetno brat kateri je katera reka vsec in zakaj. :) Hvala za odgovore.

Marija

(odgovor članu Barbs)
Neposredna povezava do sporočila: 623
5.12.2007 20:26:21   
mojsoncek
IZVIRNO SPOROČILO: Barbs
Pa nočem vprašat, zakaj je mojsonček za dve uri kao zaspala....user posted image user posted image

user posted image   hmja...

(odgovor članu Barbs)
Neposredna povezava do sporočila: 624
5.12.2007 20:44:50   
Barbs
IZVIRNO SPOROČILO: mojsoncek

IZVIRNO SPOROČILO: Barbs

user posted image   hmja...

a pol sta al nista?user posted image

aja, mimgrede, smo bli NA Miklavžu, Aleks je norel kot sneta skira ( je prav čakal, da bo kateri od otrok zalaufal in on za njim) , zapeti itak ne zna nič, ko so ga poklicali na gasilski oder po darilo je bil itak že pri ograji za ven it ( in potem je teta, ki je klicala za po darila - očitno je Miklavža mal glas dajal -  rekla, da Aleks se je pa zgubil in da ga bodo že angelčki al pa parkeljni najdli, da bo prišel po darilo. men je blo ful nerodno, ko so klicali že une na Š , pa sem jaz Aleksa tja prinesla in rekla, da to je pa Aleks, ki ga prej nismo najdli...Potem mu je Miklavž ( ful je bil siten in čist na tenko je piskal - halooo!!!)  dal vrečko in sva šla. Potem je Aleks vrečko zabrisal na tla in so se ven vsule voščenke.... pa še nekaj tega.

Ok, cela sem prešvicana od tega veselega decembra, grem pod tuš pa se delat, da bom spala celo nočuser posted image

< Sporočilo je popravil Barbs -- 5.12.2007 20:49:19 >

Neposredna povezava do sporočila: 625
Stran:   <<   < Prejšnja stran  23 24 [25] 26 27   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  23 24 [25] 26 27   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

10. Teden pisanja z roko: Ko spomini zadišijo
Pridružite se jubilejnemu 10. Tednu pisanja z roko, ki bo potekal med 20. in 24. januarjem 2025. Letos z osrednjo temo »...
Tašča in tast: dobrodošla pomoč ali nadloga?
S poroko, sploh pa z rojstvom otroka, nastane nova družina in starši postanejo stari starši oz. tast in tašča. Odnos s s...

Ritka.
пеперутка16

Ali za dojenčkovo zadnjico uporabljate samo kremo ali samo puder ali oboje hkrati?