MarijaPo -> RE: Male majčice in majčki 2006 (10.7.2008 9:07:00)
|
Zivjo punce, Dilema o kralju vceraj smo imeli na obisku par, s katerim se poznamo se iz srednje sole (Luka je bil Igorjev sosolec, Maja pa je bila v sosednjem razredu, isti letnik kot jaz). Malo smo se menili in beseda je nanesla na Lukino dilemo iz osnovne sole. Tam se namrec vsi spomnimo, da smo se igrali kaj bo kdo ko bo velik in Luka je celo povedal, da so enkrat pri spoznavanju druzbe in narave morali obkrozit osebo, ki opravlja poklic, ki bi ga tudi obkrozevalec rad opravljal, ko bo velik. Luki nikakor ni bilo jasno, zakaj kdorkoli obkrozi npr. pilota, ce je pa na seznamu tudi kralj. To sem potem se kar nekaj casa mlela v svoji glavi in pravzaprav res ne vem, zakaj kaksnemu otroku bolj "dogaja" pleskar kot pa kralj, za katerega vsi vemo, da je najvecji car, ima prelepo zeno, kraljico, vlada mnozicam in se vozi v razkosnih kocijah. Pleskar je sicer tudi mamljiv - je dosti bolj realna figura, ker pride na dom in mu potem mama in ata razlozita kaj je treba narest in je cel v belem in mesa barve in potem z njimi popleska celo steno, ki se nato v vsej svoji razkosnosti pokaze in zgleda kot bi bila nova. Dobro, ampak kralj se vedno zmaga. Kako to ve komentirate? Uroinfekt Hja, sedaj, ko jem primotrene je vsekakor bolj mir, kot prej, ampak glede na to, da imata moja sodelavca divje rada klimo in jo nazigata do maximuma in me je danes zjutraj grozljivo zeblo, ko sem prisla v sluzbo (klimo sta na najvecji jakosti pustila cez noc), bo moj uroinfekt bolj dolgotrajen. :(
|
|
|
|