julij2005 (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

Dari -> julij2005 (8.12.2004 16:15:16)

Ojla vsem sreckam :nosecka: posebno se tistim, ki imate PDP julija :bravo:
Za mano je prvi pregled pri G :bravo: in na sreco je z najinim :duda: vse OK.
Sva videla kako mu bije srcek in velik je ze dober centimeter :)
Kako pa se ve kaj pocutite? Mene se vedno obhajajo slabosti - na sreco vsaj bruham ne :bravo:, pa spala bi tud se vedno lahko cele dneve in noci ;)Pa saj menda naj bi to kmalu minilo :miska:

Lepo se imejte in naj nas vse cuvajao :angel::angel::angel:

Dari 8t PDP 18.7.

lana 5 -> julij2005 (8.12.2004 16:43:54)

Ojla Dari, midve pa imava termin poroda enak.
Meni je zadnje case slabo in full sem utrujena.

Vrtnica1 -> julij2005 (8.12.2004 16:46:36)

Oj, punce, smo pa skupaj :sloncek: :)
Jaz imam tudi jutri UZ, zadnja M 10.10, če bo vse ok, bo PDP 20.7.2005.
Se že veselim jutri, vama pa čestitke in lepo nosečnost.
Lp, V. :rozica:

Dari -> julij2005 (8.12.2004 17:01:07)

Moja ZM 11.10. :bravo:
Vsem zelim veelja ob bitju srcka nasih :duda:
Oglasite se kaj, da se skupaj veselimo :) in tud pojamramo :(

pravljica -> julij2005 (8.12.2004 17:12:07)

moja ZM 30.9. ... rok imam pa 5.7. (komaj čakam :))
na pregledu sem bla pa že dostkrat...ker sem imela hematom in 2x majhen rjav izcedek...danes pa sem v 9nebesa! (10t1d)
spet UZ in prvič v življenju sem videla gibe male pikice...smo dolgo rabli da smo jo zbudili (kašljanje in suvanje v trebuh) - je zaspanka po meni verjetno...potem pa takšno veselo miganje z vsemi štirimi da je bilo veselje :)
slabost je že pojenjala, čeprav še ni čist konec, glavno da ni bruhanja ;), drugih problemov s počutjem pa nisem imela, upam da ne pridejo zadaj (spanja ne štejem v slabo počutje :))
NS imam 27. 12. v domžalah...če ima katera prej naj poroča!
hmm...dovolj zaenkrat, čeprav lahko pišem do jutri se mi zdi...papa

Joni -> julij2005 (8.12.2004 18:45:58)

Tudi jaz sem julijka! Kako lep mesec, to je tudi mesec najine poroke! PDP imam 21.7.2005! ZM 14.10.! Je pa to prvi :duda:

Na prvem pregledu sem bila 6.12. in je bil škratek velik 10 mm!:)

Do sedaj nisem imela nobenih izcedkov, nič - samo zaprtost, ampak se počasi stanje zboljšuje! Hrana mi malo manj diši, ni mi pa slabo tudi bruhala še nisem in upam, da tako tudi ostane!:rozica:

Vsem julijkam čimveč užitkov in eno čudovitooo nosečnost! :metulj::bravo::metulj:

Joni :nosecka: 8t

Grascakinja -> julij2005 (8.12.2004 19:03:24)

Hej punce!

Še jaz... 10 tednov... PDP 7.7.!!! Bomo še cimre v porodnišnici....

Božajte buške!!! :rozica::rozica::rozica:

Jessy -> julij2005 (8.12.2004 19:30:16)

Jaz vam jutri sporočim, če spadam med julijke ali že avgustovke. Bom videla kaj mi bo rekel G.

Eno vprašanje! Ali vam trebuščki že kaj rastejo???

lp, Jessy

Pia73 -> julij2005 (8.12.2004 20:42:14)

Naj kar prilepim moj post, ki sem ga napisala na Z in O,...

Danes sem pa jaz ZELO, ZELO vesela!!! Čeprav me je še vedno malo strah,... Po izkušnjah, ki jih imam bo verjetno tako do konca,...

Skratka, danes sem imela prvi pregled pri moji G. Najina je velika 13,7 mm, noseča pa sem 4 dni manj kot kaže zadnja M, kar je čisto logično saj so bili moji ciklusi dolgi 32 dni. Tako, da imam PDP 22.07.2004

Ko sem prišla k moji G je rekla: a vi ste pa noseči. Čestitam! Sem že mislila na vas. Kar sleči se pojdite. Grem in ko pridem iz slačilnice zavijem proti UZ, pa pravi: ne,ne,...kar na stol, da vidimo, če ne gre morda za izvenmaternično,... Ojoj,... Se vsedem na stol, me pretipa, sprašuje, če kaj boli,...pa me nič ni bolelo! Pa Pravi: no pa pridite na UZ, pa grem, se vležem, pokrčim noge in čakam,...sekunde so bile težke kot ure,... G mi vtakne UZ in nato nekaj naštimuje na ekranu ali kje pa naenkrat čujem bitje srčka,...solze so mi zameglile pogled, videla sem najino tako težko pričakovano in slišala sem njen srček,.... Komaj sem se premagala, da nisem zajokala, saj sem hotela vse slišati,... Skratka najina je velika 13,7 mm, srček ji bije in zaenkrat izgleda vse v redu,... Ko je G končala s pregledom, sem jaz še kar ležala na tisti postelji in gledala v ekran,...Šele, ko mi je rekla: lahko pridete,...sem se spet prizemljila.

G je bila vesela, čeprav mi je povedala, da je imela pred parimi dnevi punco na NS (sicer ona nima licence, naredi pa NS) katere je bila brez zgornjega dela glave,....

Potem pa me je pomirila, da je sedaj samo še 3% možnosti, da bi šlo kaj narobe,... Upam, da ne zapadem pod te 3%,....

Vsaj do NS se še ne upam preveč veseliti,....

Sicer pa je mož danes povedala svojim staršem, jaz sem povedala mlajši sestri in mami, ostalo ožje sorodstvo in ožje prijatelje bomo seznanili v prihodnjih dneh. V službi pa bom povedala, ko bo za mano vsaj NS, će ne že 3 mesece,...

Skratka noseča sem 7 t in 4 dni po UZ, sicer sem imela ZM 11.10.
Meni je večkrat slabo in veliko stvari, ki sem jih prej oboževala mi sedaj ne paše,...

Saj bo, da bi se le :duda: veselo razvijale,...

LP Pia73 :metulj:

Grascakinja -> julij2005 (9.12.2004 8:52:16)

Punce, dobre ste... jaz za moje najbližje nisem mogla bit tiho, tako da sva, potem ko so nama potrdili nosečnost, povedala bodočim babicam in dedkom. Tudi v službi sem svojega direktorja seznanila v 7. tednu, ker smo ravno takrat delali plan za 2005 in sem želela splanirati tudi mojo morebitno odsotnost, uvajanje moje asistentke in predajo poslov. Saj če ne bi imela tako odgovornega posla, bi bila pomoje tudi jaz še nekaj časa tiho...
Ful me je presenetila reakcija direktorja, ker je bil blazno vesel (???!!!), mi čestital in rekel, da to je pa res fajn, ko se imata dva rada in bosta dobila otroka. Peljal me je na kosilo, razdelala sva plan in se malo veselila, potem pa še svetoval, naj se posvetujem z računovodstvom, kako mi lahko podjetje pomaga do višjih dohodkov med porodniško - in sledi povišica... Res nisem pričakovala tako pozitivne reakcije, ful me je bilo strah, potem pa takole... (v naši mladi firmi sem prva od zaposlenih, ki pričakujem otroka, mogoče je zato tak)

Skratka vsem vam želim veliko veliko prijetnih reakcij na vaše buške - kmalu jih več ne bomo mogle skrivati - moj je vedno bolj zaobljen.

Je že katera "Julija" bila na nuhalni svetlini? Kake izkušnje?

In kako so kaj reagirali vaši bližnji, ko ste jim povedale?

LP

pupa

Anonimen -> julij2005 (9.12.2004 10:30:11)

Evo še jaz ... PDP 3.7., čeprav je bila zadnja M 1.10. ne vem, kako je to možno, ampak okej. Sem pa prepričana, da bom rodila okoli 10.7. :love:
Mali je bil 1.12. velik 21 mm, pa ni blo ne duha ne sluha o srčku niti premikal se ni.
NS imam 28.12. v Domžalah.

Počutje je pa zmeraj bolje. Slabost je skoraj minila, edino smrdi mi še vedno vse :)-

:bravo::bravo:Ljubljančanke bomo pa cimre :bravo::bravo:

Tinka :nosecka: 10T 4/7

pravljica -> julij2005 (9.12.2004 11:25:57)

lara, jaz sem ob takšnem izcedku takoj šla do G...sem od takrat na bolniški in mam skor vsak teden UZ, da ne bi blo slučajno kaj narobe...
tinka74...moj pikec je bil tudi 1.12. 22 mm...včeraj pa že 32 :)...sam da ne vidiš srčka in premikanja mi pa ni jasno, saj je srček prvo kar se vidi na UZ

Anonimen -> julij2005 (9.12.2004 12:16:17)

Pravljica,
ne vem, kako je to možno, ja. Mali se je tako zelo skrival spodaj, da sem mogla 4x v 2urah na UZ. Je pa res, da moj G nima vaginalnega. Mogoče zaradi tega.
Sicer mi G ni dal materinske knjižice, niti me ni poslal na laboratorijske teste. Pravi, da je boljš, da počakava na 12 teden, ko bom sploh tolk pri močeh hodit po laboratorijih.

Imam NS 28.12., pa bomo vidli.

:)- že zdaj mi mali dela sive lase :)-

pravljica -> julij2005 (9.12.2004 12:25:56)

ja, moja G dela vaginalnega, mogoče je res kaj na tem...se je srček lepo videl že pred 6im tednom...
jaz imam NS 27. ... grem v domžale, pa ti?

Anonimen -> julij2005 (9.12.2004 12:28:50)

Ja, v Domžale. K dr. Strah. Sem tukaj na forumu dobila cifro.

Sicer pa punce, tkole je...že nevemkolkvelik milijonov let nazaj so ženske rojevale...ne bomo se pustile, da bo nam kaj težje, a ne?!?! :bravo::bravo:

lana 5 -> julij2005 (9.12.2004 12:54:01)

Punce ce rabite cifro od dr. Strahove 01/ 72-45-100 in reces za dr. Strahova, mislim pa da je direktna 01/ 72-45-221.

No kot semze rekla sem jaz tudi julika in me pa zanima iz kje ste?
Ma me zanima koliko cimer bom imela v LJ porodnisnici.
Na NS se nisem bila imam pa 13.12.2004 kontrolo in komaj cakam, da slisim in vidim mojo pikico.

Dari -> julij2005 (9.12.2004 13:10:29)

Jaz sem iz Šk. Loke, tko da bom verjetno rodila v Kranju - pa se ena moja teta je babca tam, pa mi bo mogoce malo lazje :)
Sicer pa - a mislete da je najin mali :duda: , ki je v 8t2d bil velik 14,1mm kaj premajhen? :zmeden:
Dons sem prav dobre volje - se odlicno pocutim :sloncek: kljub temu, da od štirih, ko sem sla lulat, nisem vec mogla zaspat :( Upam, da me ne bo zacela mucit nespecnost. A se kateri to dogaja?

papa :nosecka:

pravljica -> julij2005 (9.12.2004 13:19:53)

jaz sem iz mb in bom verjetno tu tudi rodila...bi raje kje drugje (slovenj gradec recimo) ampak potem ne bi mogla met tolk obiskov, ker so večina od tukaj...bom pa vesela, če bo moj dragi z malečko večkrat pri meni :)

dari...pri meni je bilo tako: 5t5d=12mm, 8t2d=17mm, 8t6d=22mm, 10t1d=32mm...tak da tvoja pikica ne odstopa :bravo:

jaz nimam problemov z nespečnostjo, ravno nasprotno :)-, me pa že moti, če ležim na trebuhu, kot da me nekaj žuli

Dari -> julij2005 (9.12.2004 13:46:22)

Pravljica, saj zvecer tud jaz ze ob sedmih mrtva oblezim v postli - ne morem verjet, da sem tok zmatrana da se mi tud z mozekom ne da pogovarjat, kaj sele pocrklat :( Vcasih me je kar malo strah, da on tega ne bi razumel. Saj nc ne rece, vem pa da me pogresa :love: Ampak zvecer res nimam nobene energije vec. Pa se tolazva, da bo to v parih tednih minilo :bravo::sloncek::bravo:

Vrtnica1 -> julij2005 (9.12.2004 13:49:39)

Punce, sama sem se pravkar vrnila iz pregleda pri G in smo naredile Uz. Iiiii, kako lepo.... naš pikec je že 19 mm velik, videla sem glavico, pa trebušček,pa male nogice, pa srček je ful bil... Star je pa 9 tednov. Moj mali :angel:
Sicer sem doma in na Dabrostonu :( in to mi je precej zoprno, in zaradi tega "počivanja" sem se že prav fajn zredila. Pa še cele praznike bom morala biti lepo doma :( Ampak, vse za našo :duda:
Tako sem vesela in pomirjena. Aja, dobila sem tudi svojo prvo materinsko knjižico, PDP pa imamo 17.7.2005.
Komaj čakam, da pride mož domov, da mu pokažem slikico. :)
Punce, pridne bodite in tudi vam čimveč takšnih užitkov..
Lp, V. :rozica:

Dari -> julij2005 (9.12.2004 13:53:41)

Joj a ni najlepsi obcutek gledat svojo :duda:, ko vidis kako bije srcek... Jaz ze komaj cakam na naslednji pregled :sloncek: 12.1. in upam da bom imela spet UZ - takret bi se mogla videt ze glavca, pa rokce in nogce, menda tud nosek, pa se vse kaj druzga...
Naj nas in nase :duda:, pa seveda tud nase :love: cuvajo :angel::angel::angel:

cat -> julij2005 (9.12.2004 21:43:47)

Čestitam za prvi pregled Dari:duda:!
Tudi jaz sem julijka 20059nebesa!ZM sem imela 14.10.2004 tako da sem danes nosečka:nosecka: polnih 8t.Prvi pregled imam pa v sredo, 15.12.2004. Komaj čakam!
Nas je pa kr nekaj julija, a ne? A vas bo veliko rodilo v Lj.? Jaz bom sigurno.
:muca:

mela -> julij2005 (10.12.2004 10:57:41)

oooooooooo al nas je velik!:bravo::bravo::bravo::bravo:jst mam tut prblizno 20.07 rok ,niso mi ga se cist določli!!!!juhu komaj cakamo a ne???

Stran: [1]