Marelica
|
Mi smo preživeli prav lep vikend. Še celo vreme je zdržalo vse do večera, čeprav je malo vmes porosilo. Smo šli na en krajši sprehod po okoliških bregih. Škoda edino, da tako hitro mine. Jutri gre ati spet din-din služit. Eya, mi imamo tu okoli res veliko klopov, ampak se kljub temu ne bom odločila za cepljenje. Nisem še slišala, da bi kdo od domačinov zbolel za to boleznijo, pa se tudi noben ne cepi. Kaj pa vem, zaenkrat še ne... Po pravici povedano me je bolj strah sršenov, dokler sta otroka še tako majhna. Kaj se mi samo zdi, ali je ta bolezen bolj nevarna za fantke, ker vpliva na neplodnost? Al sem zdaj pomešala s čim drugim? Mi nameravamo obdržat kinderpet za Katarino še najmanj pol leta. Je pa res, da je punca tako divja včasih, da ga je s skakanjem že čisto razmajala in bo treba prečke prav na novo zlepit. Ampak zaenkrat še sobica ni končana in nimamo kam dat večje postelje. Ko bo pa to porihtano (v dveh mesecih sigurno, če bo vse po planu), bomo začeli šele dalje razmišljat o pohištvu. Zaenkrat tudi potrebe po večji odejici ni. Da pa vsaka "malenkost" stane, pa tako vsi dobro vemo. Se kar nabirajo računi. Mojčika, vas je pa "drapnilo" po denarnici ta vikend. Zvezdica, a tak lump da je zdaj Marcel? Ja, poznamo, poznamo... Se mi zdi, da te naše malčke spremembe res vržejo iz tira. Naša je pa vedno bolj ljubosumna na bratca. Pa ko ji res posvetimo več časa, kot malemu! Ja, saj vem, svet se pa res ne vrti več samo okoli nje. Slej ko prej se bo tako morala navadit, da imajo/mo tudi drugi svoje potrebe. Je bilo pa zanimivo včeraj, ko je prišla babica pol dneva pazit otroka, da sva z možem lahko v vinogradu delala... Ful se je z njima igrala, plesala, pela... skoz je bila v pogonu in maladva sta bila navdušena. Samo babica je bila zvečer že kar precej utrujena... takega tempa itak ne moreš imet dan za dnem ves čas, zraven pa še kaj naredit. Verjamem, da jima jaz ne dajem toliko kolikor si želita, ker enostavno ne gre. Zato pa mislim, da je vrtec res skoraj nujen zaradi ustvarjalnosti. A ste že prinesli na plano peskovnike od lani (če ste jih seveda sploh pospravili)? Jaz sem ga že postavila in zdaj je na vrhu lestvice priljubljenih igrač, sem morala skoz potičke delat . Malo razmišljam o nakupu tobogana, ampak poceni pa res niso. Gugalnice se pa Katarina letos prav histerično boji. Hani vse najboljše za 2. svečko!!! Sem zadnjič ujela, da nas je Jota brala, pa sem mislila, da bo kaj prispevala v obliki teksta. Lahko noč in hitro minljiv delovni ponedeljek vam želim! Prihajajočo soboto bomo pa že jajčka barvali. A ne, kako čas hitro mine? A se bomo počasi začeli dogovarjat tudi za srečanje naših 2-letnikov, ali počakamo na maj, ko odpraznujemo vse vikende?