ksenija.
|
Dobro jutro čveke. Imam danes spet malo časa, da vam kaj napišem. Naš Iztok zadnje čase tako lepo spi, da ni več res. Spi od osmih pol devetih do osmih. Enkrat se vmes podojima. Je pa res priden, mi še ni na zizi zaspal, tako da ga komot lahko pustim in ga lahko vsak uspava. Se pa pri Blaž trudimo, da bi ga odvadili dude, je bila v soboto ena taka situacija, pa nam mogoče uspe. Smo imeli obisk Damijanovega bratranca, ki ima pet let staro punčko in fanta, ki je tri mesece mlajši od Blaža, ko so odšli smo se mi umili potem se pa začeli spravljat spat in smo začeli iskati dudo, ki je nikjer ni bilo. Pa smo rekli, da sta Gašper in Ana odnesla dudo, pa je zaspal brez problema. V nedeljo čez dan je tudi ni pogrešal, ker je šel pozno spat in je hitro zaspal (smo bili na kosilu, ker je Damijan praznoval rojstni dan). V nedeljo zvečer je sicer malo bolj dolgo rabil, da je zaspal, ampak ni pogrešal dude. Včeraj pa je bila kriza. JE bil čez dan pri moji mami in je pri njej vedno lepše zaspal kot pri meni, včeraj pa jima ni ratalo in sta mi ga pripeljala domov. Je zaspal v avtu ni sem ga samo preložila v posteljo. Zvečer je bila spet kriza, je hotel dudo na vsak način. Mi je pa še vedno nismo našli, pa sem šla poiskat eno staro, ki jo je pregrizel in sem odrezhala cucelj vstran, pa smo jo potem v roki držala, vsake tolko, si jo je v usta dal, pa videl da ni dude, pa jo je spet v roko stisnil. Bomo videli kako bo danes. Saj po eni strani si mislim, da bi še naj imel dudo, ker jo je imel res samo za zaspat, po drugi strani pa bi rada, da se odvadi. Samo upam, da ne bo potem Iztokove jemal. No, Zvezdica, najina pa imata res čisto skupaj rojstne dneve. Mi smo praznovali že v petek, v nedeljo pa sma povabila moje in njegove starše na kosilo v gostilno, kjer bomo imeli v soboto krst, da smo se še za hrano pomenili. So bili otroci ful pridni, edino ugotovili smo, da moramo v soboto neke igrače zraven vzet. Včeraj pa smo se Zali smejali, si je pupo prinesla, pa pravi, da je Nina lačna, potem pa si potegne majčko gor, stisne eno zizo, pa drugo (to vidi mene, ko sprobavam, katera je bolj polna), potem pa stisne Nino k sebi in pravi, da Nina je. Jo je potem še Blaž posnemal Ja, Marelica Iztok je res kar priden, sicer ima svoje krize, sploh zvečer po hranjenju, ko se ful dere, ampak na splošno pa je res ful priden. Lepo spi, se lepo da uspavat, sicer na rokah, ampak ga samo malo k sebi stisneš pa spi. Zelo rad se sedaj že igra v igrišči ali pa opazuje Zalo in Blaža, ko skačeta okrog njega. Je naš enkrat rekel, da bomo imeli otroke, dokle ne bomo na mino prileteli in ne bomo ponoči spali. No to se z Iztokom ni zgodilo, ampak otrok pa tudi ne bomo imeli več. Smo zaključili. Sedaj je na vrsti štalca. Mojčika, upa, da si že boljša. Pa upam, da se bo MM, še velikokrat sama uspavala. To se je pri nas zgodilo samo enkrat. Tudi naš Blaž je zelo vljuden. Za vse kar mu daš reče »hala«, pa »posim«. Sem mu zadnič zvečer lulčija umivala , pa končam in mi reče »hala mami« sem se tako nasmejala. OK, dosti zaenkrat, se je Iztok zbudil.