ČebelicaMaja
|
Ojla... se moram oglasit, ko je govora o trmi... tudi pri nas je trma na dnevnem redu, vmes pa pravi mali angeljček, ki osvaja vse okoli sebe... pri nas v vrtcu, nam vsak mesec dajo v omarice časopis otroci in ta mesec je tema meseca Trma- res fajn pišejo o tem- bom jutri prinesla s sabo in skenirala ter poskusila prilepit sem na forum... Na kratko pa piše o več načinih premagovanja trme- včasih tudi ni dobro ignorirat, saj otrok v napadu trme, še sam sebe ne razume kaj in zakaj to počne... včasih iščejo mejo in se jim moramo postaviti po robu, ker tako dobijo občutek varnosti, včasih pa niti ne marajo naših dotikov in sodelovanja- takrat je bolje, da se jih pusti pri miru... aja, naša se včasih tako po tleh meče, da z glavo butne v pohištvo- takrat tudi piše, da je treba otrokovo pozornost preusmerit na kaj drugega- jaz prižgem Nodija ali radio, pa je takoj boljš... Sicer pa je trma povsem običajno, zdravo obdobje otrokovega odraščanja, ko se oblikuje njegov jaz in se identiteta počasi ločuje od mame- otrok je v konstantnem stresu- slediti mami ali biti samostojen- v bistvu prihaja do ene vrste frustracije in jo včasih s trmo malce sprostijo... sem pa brala tudi knjigo Izbruhi togote- tudi dobra... No mi tudi še nismo govoreči, pa me ne skrbi- ker sem zadnjič na MONu brala en odgovor pediatrinje, da naj bi otrok pri tej starosti verbalno ali neverbalno obvladal 3 besede !?, da je važno da razumejo in sodelujejo, da vedo kako se stvari imenujejo, če rečeš da nekaj prinese in tako... razmah za Denverja je pa ful velik, tko, da se ni treba bat...vsak otrok ima svoj tempo... em pa ravno danes klicala, da bi se naročila na sistematskega, pa je pogledala sestra v rač. in videla, da je bila naša cepljena točno 13.11. lani in je rekla, da je otrok šele po enem letu od zadnjega cepljenja zrel za naslednje cepljenje, tako, da moram zopet poklicat po 12.novembru. Za vse bolančke naj povem še, da sem kupila od Justa kopel Materine dušice in je super- baje ful pomaga in se dopolnjuje s kremo...pa odločila sem se, da kupim tudi slezenovo kremo za obrazek- jo ful hvalijo (na RR) za mrzle zimske dni, za otročke... Mi smo tudi že na 92, nove majčke ji kupujem kar 98 in malo zaviham rokavčke, da bodo zdržali sezono... Alička, btw... danes sem v Trgovinici Alenka naročila njihove krznene copatke za otroke, na ta način so delane kot Robeez, le da so krznene... upam, da bodo OK... bom poročala, sem se spomnila, da ima vaša Živa tiste njihove rdeče, ki pa nam niso šli na nogico, ker je bil previsok nart, sicer so mi pa ful všeč... Jaz imam pa drugo težavo; naša pikica bi lahko bila 100ur na dan zunaj- ampak ne samo zunaj- ona se vleže na tla, pa na njivo, pa mal se gre v gozd vržt med listje, sploh je ne morem prepričat, da je zima in da so tla pač mrzla Zdej sem se pa tolk razpisala... moram it delat