ksenija. -> RE: Aprilke in Aprilčki 2006 (2) (29.12.2007 22:21:37)
|
Danes sem spet sama, ker ima ati zaključek, otroci spijo, jaz pa malo gledam kaj se dogaja na RR. Nazadnje, ko sem se oglašala, sem napisala, da imata Iztok in Blaž vnete okice. V petek prejšnji teden sem bila z Iztokom pri zdravniku, ker je dobil rdeči flekec pod okico. Sva dobila neke kapljice in sem mislila, da bo OK. V soboto pa mu je začela okica otekati, ampak ni bilo hudo in nismo šli k zdravniku. Za v nedeljo sem imela take lepe plane, da bom malo popucala po hiši, pa smrekico smo mislili naredit, ker je Damijan v ponedeljek delal in sem vedela, da bo napeto, pa še popoldan smo bili povabljeni na rojstni dan k nečakinji. A nam je vse padlo v vodo, edino košček torte smo še uspeli dobiti. Je imel namreč Iztok v nedeljo zjutraj ful okico zatečeno in smo šli k dežurnemu zdravniku, ta nas je poslal na pediatrijo na Ptuju, tam naju je malo zdravnica prestrašila, ker nama je rekla, da se nekaj dogaja in da bo verjetno treba operirati in naju pošlje na Očesni oddelek v Maribor. Seveda smo vsepovsod ful čakali, ker je bila nedelja, tako da smo celo nedeljo letali okoli zdravnikov. Zalo in Blaža sva k sreči zjutraj pustila pri babici in sta šla z dedijem in babico na rojstni dan. V Mariboru nama je očesni zdravnik dal antibiotik in ene kapljice za v oko in je rekel, da gre za vnetje solznega kanala. Za v ponedeljek pa naju je naročil na kontrolo, ker je rekel, da bi rad, da vidi to še predstojnica oddelka. Zvečer se je že pod očesom videla neka mala gnojna bunkica, v ponedeljek, ko smo se vstali, pa groza. Najprej smo imeli problem, ker je Zali ponoči bruhala in se sploh ni prebudila, je kar naprej spala v tistem bruhanju. Tako da smo najprej njo porihtali in seveda ni mogla v vrtec, sem mogla hitro babico aktivirat, da je šla z Blažem k njej, Damijan je šel v službo, midva z Iztokom pa na kontrolo v Maribor. No, in ko prebujam Iztoka me skoraj kap, pod očesom, ki je bilo čisto zatečeno je bila za koruzno zrno velika gnojna bula. Ko pridema v Mariboru ga je pregledala predstojnica oddelka in nama povedala, da ne gre za vnetje solznega kanala ampak,je to neke vrste tvor in je rekla, da kaj takega še ni videla pri tako majhnem otroku. Revčeku so ta tvor prepičili z iglo, je tako jokal, pa seveda jaz tudi zraven. Smo sedaj par dni hodili vsak dan na kontrole v Maribor in k sreči je sedaj okica že OK, danes mu je že odpadla krasta. Tako je okica izgledala v nedeljo zvečer (preden so v ponedeljek tvor prepičili): [image]http://www.moj-album.com/slike/982419/kvvf0fVwW0fqfuht.jpg[/image] Tako pa včeraj (danes pa ni iti kraste ni več): [image]http://www.moj-album.com/slike/982419/O_ZheFwzbbRHb7qt.jpg[/image] Tako smo imeli božične praznike ful pestre, pa še obiskov je bilo kar nekaj. Tako, da sem bila vsak večer kot ožeta cunja. Sem si pa včeraj vzela fraj večer in sem šla na zaključek z mamicami Ptujčankami iz Mame. Smo se kar dobro načvekale. Danes pa že imam posledice včerajšnjega laufanja, me je malo nazeblo in sem danes kar malo prehlajena. Moram Blaža pohvalit, da še vedno gre lepo spat popoldan (okoli enih) in spi včasih tudi tri ure. PA zaspi ful hitro, zaspi pa tako, da v eni roki drži zajčka v drugi pa pupo Nino. Smo pa imeli vedno ful problema z popoldanskim spanjem z Zalo, sem jo včasih tudi po tričetrt ure spravljala spat. Pri nas je Božiček nosil letos oblačila in sem bila tega kar vesela, od ene babice so vsi trije dobili copatke in pižamice, od druge pa Blaž bundo in traktor, Zala majčko in kavbojke, Iztok pa Aventov magični lonček in majčko. No, midva pa sva kupila Lego duplo kocke. No, za silvestrovo bomo mi kar doma (pa mislim, da še kar naslednjih nekaj let). Ker mislim, da se letos oglašam zadnjič, pa vam naj napišem še to voščilo: Naj vam leto 2008 prinese: LJUBEZEN – ko te tvoji najdražji stisnejo v objem in ti povedo, da so hvaležni, ker ste skupaj, ZDRAVJE – da boste lahko po dežju plesali, se brez strahu smejali in pozabili kaj je stres, UPANJE – da se lahko spremeni življenje na bolje, POGUM – da naredite tisto, kar niste upali, HVALEŽNOST – za vsak dan, vsak nasmeh, zdravje in ljubezen…. Hvala, ker ste letos bili del našega življenja. Želimo vam veliko veselja in srečnih trenutkov.
|
|
|
|