Anonimen -> RE: Aprilke in Aprilčki 2006 (2) (24.12.2008 9:50:48)
|
Jutro! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Faca MM s tole Anico. Jaz se ravno pripravljam na peko potice, jo mimogrede zmanjka, ta mesec jo pečem menda že četrtič [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]. Počasi bo dovolj [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Mož sicer pravi da bo treba še kakšno narediti [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Recept pa je tak: 60dag moke, 2dag kvasa, 1 žlička soli, 2 rumenjaka, 5 dag sladkorja, 8dag sladkorja, 3dl mlačnega mleka, limonina lupinica, 2 žlici ruma. Kvas, 1 žlico moke in 1 žlico sladkorja zmešaš skupaj z nekaj žlicami mlačnega mleka. Pustiš vzhajat na toplem kakšnih 10 minut. Medtem v eno posodo zmešaš rumenjake, sladkor, rum, sol, maslo (jaz ga kar v mleku stopim), mleko in naribano limonino lupinico. V drugo posodo daš moko in vanjo vliješ kvasek, zmešaš ter dodaš druge sestavine. Vse skupaj zmešaš, lahko kar z mikserjem, da nastane gosto, malo lepljivo testo. Pomokaš po vrhu, da ne nastane skorjica, pokriješ s krpo, postaviš na toplo in pustiš vzhajat približno eno uro. Nato vse skupaj pregneteš, razdeliš na dva dela (za dva pekača), razvaljaš in namažeš z nadevom. Zaviješ. Meni pride prav, če vse skupaj delam na krpi (uporabljam eno staro rjuho samo za peko takih zadev), da potem kar s celo rjuho zavijam, je lažje. Testo preložiš v naoljen in pomokan pekač s tistim delom, kjer se zaključi, navzdol. Po vrhu prešpikaš z vilico. Lahko pustiš vzhajat še kakšnih 20 minut, lahko pa takoj v pečico, odvisno, kako je testo že prej vzhajalo. Jaz pokrijem z alufolijo, ki jo 15 minut pred koncem pečenja odstranim. Tako je skorjica mehkejša in se ne zažge. Peče se točno 60 minut. Nadev: 40 dag zmletih orehov, 6 dag drobtin (po želji), 20 dag sladkorja, 2 žlici ruma, v katerega namočimo rozine (količina po želji, jaz jih dam ene 200g), 12 dag masla, približno 1/4l vrelega mleka. Sestavine zmešaš in to je to. Mi je pa ta nadev daleč najboljši od vseh, zelo sočen. Marelica, pozdravite se. Aja, mi imamo po novem medveda. To so ugotovili sosedi, ker so nekaj tednov nazaj slišali, kako se je naša psička v gozdu stepla z eno živaljo. Dejansko se je stepla z jazbecem [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Vaške govorice. Alička, naša je tudi danes slabo spala, sanjala, hotela iti v vrtec in sredi noči piti kakav [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]. Zdaj pa v kuhinjo. LP
|
|
|
|