fiona apple -> RE: Januarke 2006-2 (4.7.2008 15:25:02)
|
Živjo, po zelo dolgem času se spet oglašam. Preberem vas zelo rada, tako da sem kar na tekočem z novičkami (posebej mi je lepo brat o novih mamicah in ponovnih )[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image], za pisat pa enostavno ne najdem časa. Vsak dan si rečem: "Jutri pa moram to in to pokomentirat, ja pa še to moram napisat..." . Na žalost pa ostane samo pri tem. No pa mi je Pikica* poslala zs, pa sem si rekla, da sedaj se pa res moram malo javiti. Najprej čestitke za vse dojenčke, ki so v tem času pokukali na svet. Naša Ela je že prava deklica, ki rada bere, se igra s punčkami... Tudi mi smo že osvojili kahlico. Včasih se kar zgrozim, kako velika in samostojna je že. Ravno sedaj urejam njene videoposnetke od božiča in novega leta (ja tudi na tem področju sem "pridna in hitra"- pa kaj čem, enostavno preveč vsega). Kako jaz zaidem- hotela sem vam reči, da bi se kmalu zjokala, ker se mi zdi , kot da smo prešnji mesec postavljali jelko. A gre tudi vam tako hitro čas? Jutri sem še dežurna, potem pa... na dopust. Aja, svetovala bi vsem nosečnicam, da se proti koncu nosečnosti dajo pregledat na nosilstvo z bakterijo Streptococcus agalactiae (ali streptokok skupine B. Kolonizacija s to bakterijo). Bobikin Anže je imel srečo in je utrpel le blažjo infekcijo, lahko pa bi se končalo veliko huje. Okužbo novorojenčka lahko preprečimo in novorojenčka zaščitimo z dozo antibiotika med porodom, če seveda poznamo ali je mamica nosilka te bakterije. Alenkica glede na to, da si ti kot sem razbrala že bila kolonizirana s to bakterijo pri Juretu, bi ti res priporočala, da ti g. vzame bris. Ne moreš verjeti, da otrok, ki dobi zaščito (ni potrebno mame zdravit pred porodom) 100% ne bo zbolel za to okužbo. Lepo se imejte, naslednjič pa slikice Ele... Petra
|
|
|
|