Gospodinje (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

ribica. -> Gospodinje (16.10.2007 21:35:07)

Ale je tukaj kdo, ki ve kako so na občini popredalčkane gospodinje. Torej osebe, ki niso zaposlene, ki niso iskalke zaposlitve, ki niso študentke. Kako lahko izkažejo svoj status?

Anonimen -> RE: Gospodinje (16.10.2007 21:56:18)

IZVIRNO SPOROČILO: ribica.

Ale je tukaj kdo, ki ve kako so na občini popredalčkane gospodinje. Torej osebe, ki niso zaposlene, ki niso iskalke zaposlitve, ki niso študentke. Kako lahko izkažejo svoj status?

Misliš na zavodu za zaposlovanje?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

-  nezaposlen, ki ima izobrazbo, aktivno vključen v politiko zaposlovanja
-  nezaposlen, ki je vključen v izobraževanje odraslih preko zavoda za zaposlovanje (šolanje plača zavod), da si pridobi izobrazbo, za čas šolanja ni na razpolago za delo
-  nezaposlen, ki trenutno (rok določen) ni na razpolago za iskanje delovnega razmerja zaradi bolezni
-  študentje, ki so na razpolago, vendar ne delajo preko študentskih servisov (servis ima potrdilo, da si na zavodu in obratno)
-  ljudje, ki so izgubili službo in prejemajo denarno nadomestilo za čas brezposelnosti
-  ljudje, ki so na čakanju pred penzijo (čakanje jim zakonsko pripada)
-  invalidi, ki so zaradi pridobljene invalidnosti izgubili službo in nove ne najdejo zaradi svoje hibe (beri, jih nihče ne mara)
-  največ je pa zgub, ki imajo ene in iste razloge, da ne morejo delat in jih tako živi država oz. socialna

ribica. -> RE: Gospodinje (16.10.2007 22:31:55)

OK. Vidim da bom morala še bolj konkreten primer dat. To je moj primer. Hočem uveljevit znižano plačilo vrtca. Potem pa nimajo predalčka kamor bi me vtaknili. Ker jaz nisem ne študentka, ne iskalka zaposlitve, ne zaposlena, ne prejemam nobene socialne pomoči . Sploh nič. Ker me nimajo kam vtaknit, oz. nisem v nobeni njihovi kategoriji, mi bi oni zaračunali polno ceno vrtca. Torej, ne mi rečt,da sem edina oseba v sloveniji, ki ima tak status.

Anonimen -> RE: Gospodinje (17.10.2007 8:18:43)

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] po kom si pa potem obvezno zavarovana? Po občini, zavodu, firme...

Po mojem je najboljše, da se pozanimaš na zavodu za zaposlovanje ali pa na občini.

Sibil_ -> RE: Gospodinje (17.10.2007 9:31:41)

Prijavi se na zavod, dobi njihovo potrdilo, oddaj vlogo in se iz zavoda odjavi.Simpl.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

LP,
Sibil RR

ribica. -> RE: Gospodinje (17.10.2007 22:10:59)

Ja, saj sem se bila prisiljena prijavit na zavod, ker bi drugače plačala polno ceno. Sedaj pa plačamo 23 eurov. Torej si predstavljate to krivico. 
A če daš potrdilo od zavoda, a oni z občine preverjajo potem ta potrdila. Ker če dam zdaj ponovno vlogo ta teden, ko sem še prijavljena, pol me pa naslednji teden tam na zavodu nogirajo, a mislite da gre skoz?

ribica. -> RE: Gospodinje (17.10.2007 22:11:53)

Ja zavarovana sem po partnerju, dodatno pa sama plačujem.

Stran: [1]