študijski dopust (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja

Sporočilo

tititi -> študijski dopust (16.10.2007 18:44:39)

Pozdravljene, ali katera ve koliko dni študijskega dopusta mi pripada za opravljanje izpita (in pripravo nanj) če se izobražujem v lastni režiji...

Če prav razumem zakon o delavnih razmerjih je to en dan in ta dan bi mogla imet plačan kot delavni dan (ni to "neplačani dopust").

173. člen
(pravica do odsotnosti z dela zaradi izobraževanja)
(1) Delavec, ki se izobražuje, izpopolnjuje ali usposablja v skladu s prejšnjim členom, kot tudi delavec, ki se izobražuje, izpopolnjuje ali usposablja v lastnem interesu, ima pravico do odsotnosti z dela zaradi priprave oziroma opravljanja izpitov.
   (2) Če s kolektivno pogodbo, pogodbo o zaposlitvi ali posebno pogodbo o izobraževanju pravica iz prejšnjega odstavka ni podrobneje določena, ima delavec pravico do odsotnosti z dela ob dnevih, ko prvič opravlja izpite.
   (3) Če se delavec izobražuje, izpopolnjuje ali usposablja v skladu s prejšnjim členom, ima pravico do plačane odsotnosti z dela po prejšnjem odstavku.

triša -> RE: študijski dopust (16.10.2007 19:29:46)

Meni so dali na dan opravljanja izpita študijskega. In se mi je štelo na isti princip kot letni dopust. Čeprav mislim da ti po zakonu niso dolžni dati nič če se sami tako ne odločijo.

...taša... -> RE: študijski dopust (16.10.2007 21:44:21)

jaz sem se izobraževala v lastni režiji in mi niso bili dolžni dati nobenega študijskega dopusta. Drugače je, če šolanje plača delodajalec.

Stran: [1]