Anonimen -> RE: libor-evribor, na katerega imate kredit (28.10.2007 20:15:29)
|
današnjih 500 EUR zrasel na 1.100 EUR??? Kaj vse se lahko zgodi v tem času??? Pa zakaj je treba "nujno" it bajto zidat na obrobju Ljubljane ali celo nekje v Lj. kupovat 4-sobno stanovanje????? tu še ena carica - no, saj vem, da nisi tako mislila lahko pa odgovorim na nekaj tvojih vprašanj: najprej ne vidim razloga, da bi se moja anuiteta dvignila iz 500 na 1100 EUR - malo neverjeten preskok kredit imam sicer na 15 let, ampak razumem tiste, ki ga pač morajo vzeti na daljši rok - sicer pa, kredite vsi jemljemo mladi (ponavadi) - na začetku kariernih poti in imamo manjše plače (kot pričakujemo, da jih z leti lahko povečamo). Moj namen je v naslednjih letih povečati naše dohodke in prej poplačati kredit. Zakaj pa hišo ali stanovanje v LJ? Ker sem že celo življenje v LJ, ker imam službo tudi v LJ in ker mi je čas zelo dragocen in če se ob 8. uri zjutraj in ob 4ih popoldne vsedem v avto za vožnjo in in iz LJ, izgubim veliko časa. Spet razuemm, da marsikdo ne more drugače, ampak sva z možem sprejela tveganje, vzela visok kredit in kupila našo nepremičnino v LJ, kar nam zeloooo veliko pomeni. Če nam kaj zagusti, jo še vedno lahko prodamo in kupimo kaj manjšega ali bolj oddaljenega, tako da ne bo konec sveta. pa tudi to, da se svetuje euribor sem slišala že n-krat - še ena v banki me je ful prepričevala, ko pa nisem popustila v svojem prepričanju mi je še sama rekla, da najema kredit in da bo vezan na libor - imamo možnost menjave, če bo res taka razlika, je pa zaenkrat toliko ugodnješi, da se mi zdi nesmiselno plačevati višje obroke, če je ta varianta že toliko časa ugodnješa
|
|
|
|