Anonimen -> RE: NS in nosna kost (19.10.2007 16:55:36)
|
Pozdravljena. Jaz sem imela nuhalno 1:91 (35 let, mi je pripadala) s tem, da me je genetik (to je svetovanje pred amniocitezo, ker mi je na slab rezultat NS pripadala) potolažil, da verjetno ne gre za DS, ker je nosna kost lepo vidna (na izvidu od NS je to pisalo podčrtano. Res je bila AC v redu. Vem pa za primer, ko je bila NH 1:okoli 3000 in si je sama plačala AC in je bil na žalost DS. NS ni sigurna, AC je 99,9%. AC stane samplačniško okoli 540 Evrov. Ko sem zvedela za omenjeni primer sem bila odločena, da si jo sama plačam, čeprav bi bila NS v redu. Zato ti svetujem, da si AC plačaš in potem boš mirna glede DS, vendar vedi, da je to samo ugotavljanje kromosomske napake, ne pa tudi drugih, ki se lahko zgodijo 1-2%, da z otročkom ni vse v redu. Včasih gre na žalost še za hujše napake. Mogoče ne bi bilo slabo, če bi lahko prišla do genetskega svetovanja. Je pa v III. nadstropju porodnišnice in moraš imeti napotnico. Vprašaj svojega ginekologa ali pokliči v porodnišnico, če te lahko pošljejo tja, bi vsaj videla, kaj ti bi svetoval genetik, saj veš, za dušo. Zase vem, da otrok nima DS, vendar sem vseeno v skrbeh, kako bo. Rodim decembra. Srečno!
|
|
|
|